het-wondermiddel-voor-dof-haar-een-keratine-behandeling

Je hoort het steeds vaker voorbij komen, keratine behandelingen. Het wordt ook wel het nieuwe wondermiddel in de beauty industrie genoemd. Het helpt niet alleen voor krullende lokken om te transformeren in stijl haar maar het helpt ook wanneer je haar beschadigd is door externe factoren zoals verven of overmatig stijlen. Maar wat is keratine nou precies en waarom is het zo goed voor je haar?

Wat is keratine

Bij een keratine behandeling wordt er gebruikt gemaakt van lichaamseigen proteine. Keratine zit namelijk onder andere in je nagels, huid en haren en zorgt voor flexibiliteit en sterkte. Wist je dat haar voor maar liefst uit 95% uit keratine bestaat? Dit percentage neemt echter af bij het intensief fohnen van het haar of als je het haar geregeld verft. Door het laten uitvoeren van een keratine behandeling worden deze proteine weer aangevuld waardoor het haar weer zacht en glanzend wordt. 

Waarbij helpt een keratine behandeling?

Een keratine behandeling is een veilige behandeling omdat het bestaat uit een lichaamseigen stof en daardoor ook te gebruiken bij ieder haartype. Het helpt vooral bij haar dat bijvoorbeeld beschadigd is door de zon, zee of chloorwater. Daarnaast is het ook ideaal wanneer je haar het te verduren heeft gehad door het verven van het haar of wanneer je geregeld gebruik maakt van de stijltang. Ben je gezegend met een bos krullen of heb je last van pluizig haar? Dan biedt een keratine behandeling ook de ideale uitkomst. 

Keratine behandeling niet alleen voor het stijlen van het haar 

Een fabeltje rondom de keratine behandeling is dat het alleen wordt gebruikt voor het stijl maken van het haar. Dit is niet waar, keratine zorgt er namelijk vooral voor dat het beschadigd haar wordt hersteld. Het wordt hierdoor wel gemakkelijker het haar te stijlen maar dit is niet het uitgangspunt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *