Fillers, botox en injectables! Zijn ze niet hetzelfde?

Nee, fillers, botox en injectables zijn niet hetzelfde maar zijn zeker wel met elkaar te vergelijken. Vandaar ook waarschijnlijk de verwarring bij vele vrouwen. Het verschil zit hem voornamelijk in de werking van de middeltjes en de doelen waarvoor ze worden gebruikt. In deze blog vertellen wij precies wat u moet weten om ze te kunnen onderscheiden en komt u er ook wellicht achter welke manier van ingreep het beste bij u past. 

Injectables

Gefopt! Injectables is de overkoepelende benaming voor fillers en botoxbehandelingen. Oftewel elke behandeling waarbij een bepaalde substantie in het lichaam wordt gespoten om de vorm en/of uitstraling aan te passen wordt een injectable genoemd. Het grootste verschil tussen de twee is dat bij fillers, de rimpeltjes en fijne lijntjes simpelweg worden opgevuld. Bij botox, oftewel botuline toxine, worden de spieren tijdelijk verslapt. 

Fillers

We weten nu dus dat fillers onder de injectables vallen. Maar waarin verschillen fillers van botox? Zoals net genoemd, zit dit vooral in de manier van hoe de fillers werken. Deze worden in fijne lijntjes en rimpels gespoten om deze opte vullen. Het resultaat? Een strakker, egaler gezicht. Ook de duur van het resultaat is verschillend dan bij die van botox. Fillers blijven zo’n goede 9 tot 24 maanden zichtbaar of juist onzichtbaar, hoe u het ook bekijkt. Na deze tijd worden ze geleidelijk, door het lichaam opgelost. Uw lichaam kan dit makkelijk afbreken door het lichaamseigen stofje dat in fillers zit, hyaluronzuur. Na deze tijd zullen uw rimpeltjes weer zichtbaar worden.

Botuline toxine, oftewel botox

Botox is misschien wel de bekendste onder de injectables, maar in tegenstelling tot fillers is deze vorm wellicht toegankelijker. Botox wordt met een fijn klein naaldje, net zoals bij fillers, in de rimpeltjes en lijntjes gespoten. Waarbij er volume wordt ingespoten bij fillers, zal de botox de spier en de huid tijdelijk platleggen. De mate van spiersamentrekking wordt dusdanig verminderd dat rimpels verleden tijd zijn. Buiten de voor de handliggende behandelingen, zoals kraaienpootjes en lijnen rond de mond, wordt botox ook gebruikt om bijvoorbeeld overmatig zweten, migraine en tandenknarsen gebruikt. Super veelzijdig dus!

De reden dat er vaak wordt gekozen voor botox is omdat de duur van zichtbaar resultaat aanzienlijk korter is dan bij fillers. In tegenstelling van de 9 tot 24 maanden waarin het resultaat van fillers zichtbaar is, duurt deze periode bij botox maar tussen de 3 en 5 maanden. Deze vorm van injectables is daarom voor velen een stukje laagdrempeliger dan fillers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *