Philips PerfectCare Performer GC8713/20 stoomstrijkijzer

Deze Philips PerfectCare Performer GC8713/20 zit voor stoomgeneratoren in een vrij lage prijsklasse. Toch geeft dit apparaat geen mindere resultaten dan veel van de concurrenten. Er zijn kleine verbeterpunten, maar in hoeverre wegen die op tegen een goede stoomgenerator voor een scherpe prijs?

Technische specificaties Philips PerfectCare Performer GC8713/20

  • Type: stoomgenerator
  • Gewicht strijkijzer: 1,22 kilogram
  • Waterreservoir: 1,8 liter
  • Stoomproductie: 120 gram per minuut
  • Stoomstoot: 350 gram per minuut
  • Opwarmtijd: 120 seconden
  • Prijs: €129,99

Bediening en gebruik

Je ziet gelijk dat de Philips PerfectCare Performer GC8713/20 een product van het Nederlandse Philips is. Het design in wit en blauw is duidelijk afkomstig uit de koker van de Eindhovense fabrikant. Het strijkijzer ligt goed in de hand en het valt op dat de stoom tot helemaal in de punt van het strijkijzer komt. Dit helpt bij het secuur strijken van bijvoorbeeld overhemden en is een goede eigenschap. Je hoeft zelf weinig in te stellen, want de Philips PerfectCare Performer GC8713/20 heeft een automatische stoom- en temperatuurkeuze. Dit houdt in dat het apparaat zelf herkent wat de juiste instelling is voor de stof waar je het op gebruikt.

Onderhoud

Het antikalksysteem van de Philips PerfectCare Performer GC8713/20 is een reinigingsprogramma. Op zichzelf is daar niets mis mee, maar het vergt enige handelingen van de gebruiker. Het apparaat geeft aan dat het tijd is voor ontkalking en vervolgens doorloop je het programma samen met de stoomgenerator. Dit is niet ingewikkeld, maar je moet er even wat voor doen. Automatische systemen zoals een kalkverzamelaar of cartridges zijn makkelijker.

Voordelen Philips PerfectCare Performer GC8713/20

De Philips PerfectCare Performer GC8713/20 geeft een continue stoomproductie van 120 gram stoom per minuut. Dit geeft uitstekende prestaties en zorgt ervoor dat je met dit apparaat grote hoeveelheden wasgoed van allerlei stoffen kunt verwerken. Als je een stugge stof of heftige kreukel tegenkomt kun je de extra stoomstoot van 350 gram stoom per minuut even gebruiken en dan komt het zeker goed. Wat goed werkt is het automatische programma voor stoom- en temperatuurkeuze. Zo hoef je zelf niet je wasgoed te sorteren of na te denken over de verschillende stoffen, maar zet je gewoon het strijkijzer erop en kun je lekker doorwerken. Het bijvullen terwijl het apparaat is ingeschakeld, en de automatische uitschakeling als het niet gebruikt worden zijn prettige eigenschappen van deze stoomgenerator.

Nadelen Philips PerfectCare Performer GC8713/20

Het is jammer dat er gekozen is voor een reinigingsprogramma voor het ontkalken. Als je even snel iets te strijken hebt kan dit aardig roet in het eten gooien. Een kalkverzamelaar was wellicht een betere keuze geweest. Voor deze stoomgenerator heb je een strijkplank van groot formaat nodig.

Conclusie

Ondanks enkele kleine kritiekpunten is de Philips PerfectCare Performer GC8713/20 een zeer sterk apparaat. De gemiddelde prijs van stoomgeneratoren ligt wel hoger dan wat je voor deze betaalt, en dan moet je je afvragen of je daar ook deze prestaties voor terugkrijgt. Je kunt voor de genoemde kritiekpunten kijken naar een stoomgenerator in een duurdere prijscategorie, maar daar ben je dan ook gelijk heel wat meer geld aan kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *