5 dingen die u leert als u een haartransplantatie hebt ondergaan

Persbericht We zien het steeds meer bij bekende Nederlanders: een opvallende nieuwe haardos, op de plek waar het haar eerder niet of slechts dunnetjes aanwezig was. Frank de Boer, Gerard Ekdom, Ruud Gullit en Arie Boomsma: allemaal BN’ers die ervoor kozen om een nieuwe bos haar te laten implanteren. Zij hebben niet alleen een haartransplantatie ondergaan, maar ook nieuwe kennis opgedaan. Deze vijf dingen hebben ze geleerd:

 

1. Mensen hebben geen idee wat een haartransplantatie is

Over haartransplantaties bestaan nogal wat misverstanden volgens Dr. Olga van Putten-Rademaker MSc van Zantman Kliniek. Mensen hebben vaak geen idee wat het precies is. Wanneer u zelf een haartransplantatie heeft ondergaan, komt u erachter dat:

– Het haar NIET ergens van het hoofd wordt geschoren en op de juiste plek vastgeplakt
– NIET het haar van iemand anders wordt gebruikt
– Het haar NIET uit een ander deel van het lichaam wordt verwijderd

In werkelijkheid worden er vanuit de achterzijde van het hoofd groepjes haarzakjes (met haren) verwijderd, die daarna in kleine gaatjes in het kale gebied worden geplaatst. Uiteraard gebeurt dit onder plaatselijke verdoving, zodat het pijnloos is.

2. Het verandert uw leven

Het klinkt misschien wat heftig, maar na het ondergaan van een haartransplantatie weet u het zeker: een haartransplantatie verandert uw leven. Wanneer u te kampen krijgt met haaruitval heeft dit vaak een enorme impact op het zelfvertrouwen en zelfrespect. Wanneer deze kale plekken verdwijnen, stijgt het gevoel van eigenwaarde.

3. Het werkt écht

Veel mensen zijn sceptisch over de werking van haartransplantaties. Vaak wordt gedacht dat het maar een tijdelijke en onnatuurlijke oplossing is, maar na de behandeling weet u dat die opvatting niet klopt. De nieuwe haargroei is permanent en de nieuwe aangroei gaat volledig natuurlijk via nieuwe haarwortels. Bovendien ziet het eindresultaat er prachtig uit.

4. U ontwikkelt een extra zintuig

Wanneer u een haartransplantatie ondergaat, ontwikkelt u een extra zintuig, waarmee u razendsnel andere haartransplantaties herkent. Raar? Nee. Vergelijk het met auto’s. Wanneer u bepaald type sportauto heeft gekocht, ziet u ze ineens overal rijden. Dit effect is ook terug te zien bij haartransplantaties. Lange Frans en Marc-Marie Huijbregts? U ziet het direct aan deze mannen.  En daarnaast ziet u ook het verschil tussen een kwaliteit in haartransplantatie en minder goed resultaat. U weet, de beste haartransplantatie resultaten zijn onzichtbaar, omdat de getransplanteerde haren niet van natuurlijke haren te onderscheiden zijn.

 

5. Haar terug hebben betekent niet dat elk kapsel mogelijk is

Als u ineens van geen haar naar wel haar gaat, dan wilt u dat graag laten zien. Dat kan, maar niet op elk denkbare manier. Nieuw haar betekent nog niet dat u een supermodel bent. Een kapsel met een grote kuif of lang haar zal misschien niet zo goed staan of zelfs maar mogelijk zijn.

Kortom: na een haartransplantatie bent u ook een ervaringsdeskundige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *