Vind de beste auto deal door een auto te importeren uit Duitsland

Onze mobiliteit is erg belangrijk in het dagelijks leven. We maken voor de kleine afstanden vaak gebruik van de fiets en voor de langere afstanden, is de auto het favoriete vervoermiddel. In Nederland zijn er maar liefst rond de 8.5 miljoen auto’s op de weg te vinden en het kopen van een auto is dan ook een hot item. Omdat met het kopen van een nieuwe of gebruikte auto vaak met een flinke uitgave gepaard gaat, is het van belang om goed onderzoek te doen naar je specifieke wensen voor je nieuwe auto en naar de goedkoopste manier en de beste deal om de auto te kopen. Een auto importeren uit Duitsland is een van de opties die voor steeds meer mensen zeer interessant is.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Meer keuze en een lagere aanschafwaarde bij een auto uit Duitsland

Duitsland is natuurlijk het autoland bij uitstek. In Duitsland zijn een aantal van de grootste automerken gehuisvest en Duitsland is voor veel mensen dan ook het walhalla voor de auto. Grote merken als Audi, BMW, Volkswagen en Mercedes worden wereldwijd verkocht in grote getalen en komen allemaal uit Duitsland. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die een auto gaan kopen steeds vaker over de grens kijken in hun zoektocht naar de beste deal. Door de omvang van het land en het aantal fabrikanten, is het aanbod in Duitsland vele malen groter dan bij ons in Nederland. Door de simpele werking van vraag en aanbod, is er simpelweg meer te kiezen bij de Oosterburen en liggen de aanschafwaardes relatief vaak een stuk lager dan bij ons in Nederland.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Profiteer van belastingvoordeel bij het importeren van een auto uit Duitsland

Bij een auto importeren uit Duitsland komen een aantal zaken kijken. Het proces dat je dient te doorlopen loont wel, maar is niet heel eenvoudig. Een van de cruciale aspecten is de bpm-berekening. Dit is een belastingsysteem dat alleen in Nederland wordt gebruikt en voornamelijk gebaseerd is op de Co2 uitstoot van de auto die met behulp van een taxatierapport is vastgesteld. Omdat de regelgeving op dit gebied regelmatig verandert en er nogal wat mogelijkheden zijn op het gebied van de taxatie, is er nogal wat voordeel uit te halen. Over het algemeen geldt de regel, hoe lager de Co2 uitstoot, hoe lager de bpm-bijtelling. Naast de lagere aanschafwaarde kun je dan ook bij auto-import profiteren van belastingvoordeel. Ook wanneer je niet helemaal vertrouwd bent met het proces van een auto importeren bij de oosterburen, kun je een bemiddelingsbedrijf inschakelen en je laten assisteren met de import van jouw nieuwe auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *