Afvallen met shakes, het kan!

Maar geloof vooral niet in de wonderen die vele websites je beloven. Als je een combinatie van de volgende woorden en zinsneden ziet, pas dan op:  ‘veel kilo’s in weinig tijd’, ‘geen enkele moeite’ en ‘gezond’. Afvallen kost per definitie moeite, en te snel teveel gewicht verliezen is per definitie ongezond.

Dan nu het positievere nieuws: het is mogelijk om met behulp van shakes af te vallen. Die shakes vervangen meestal twee of drie maaltijden per dag. Die geven een vullend gevoel, en zorgen dus dat je minder calorieën inneemt (bron: be-slank.nl). De porties zijn van tevoren bepaald, dus kun je bijna niet teveel van de shakes eten. Dat is een voordeel ten opzichte van ‘normale’ diëten: als je dan nog trek hebt, maak je toch gewoon nog een extra slamaaltijd? Zo’n salade heeft een gezond imago, maar juist daarom zijn ze stiekeme factoren die voorkomen dat je afvalt.

De shakes smaken ook niet zo smerig als velen je willen laten geloven (uitzonderingen natuurlijk daargelaten). Er zijn meestal wel meerdere smaken verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils. Dat levert nog een ander voordeel op: je kunt variëren in de smaak, zodat je niet het gevoel krijgt dat je altijd maar hetzelfde eet. Lees hier meer over ervaringen met de smaak van shakes van verschillende personen op dieet.

Veel shakes bevatten naast stoffen om je een vullend gevoel te geven ook toevoegingen als vitaminen en mineralen. Dat zorgt ervoor dat je de juiste stoffen binnenkrijgt. Om het afvallen echter te versnellen, kan het nooit kwaad om extra voedingssupplementen te nemen: een betere vitaminehuishouding zorgt ervoor dat je sneller afvalt en ook op andere aspecten dan je gewicht gezond blijft.

Een laatste tip: veel mensen klagen over het jojo-effect van shakediëten. Pas daarom al tijdens je dieet je eetpatroon ook aan, zodat je je gewicht ook blijvend verliest. De dieet shakes dienen alleen om je te helpen bij het verliezen van gewicht, niet om het gewicht ook blijvend weg te houden. Laat dus ook na je shakedieet die zak chips voor wat die is, en neem een stuk fruit in de plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *