Surfen in de winter, hoe houd je jezelf warm?

Surfen in de winter, hoe houd je jezelf warm?

Wil je in de winter ook lekker het water op? Moet je vooral doen! Het enige nadeel is dat het tijdens de winterdagen onwijs koud is. Wij geven je graag wat tips om jezelf lekker warm te houden, want dat is erg belangrijk. Je kunt door de kou namelijk ziek of verkouden worden. Dat moet maar niet!

Draag een wetsuit

In eerste instantie is het belangrijk dat je een wetsuit draagt. Hierdoor blijft je lichaam warm. En hoe meer warmte je behoudt, des te langer je in het water kunt blijven en hoe meer plezier je kunt ervaren. Soms moet je in de zomer ook een wetsuit dragen. Dit komt voornamelijk omdat er veel kwallen in het water leven. Denk er wel goed om dat je een winter wetsuit aanschaft. Deze is namelijk dikker en zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt. Bezoek onze windsurf winkel om ons assortiment te bekijken.

Draag bescherming tegen de kou

Naast een wetsuit heb je nog veel meer accessoires die je beschermen tegen de kou. Wat dacht je van surfschoenen? Het water is namelijk ijskoud. En hierdoor blijven je voeten warm. Maar we hebben ook nog een cap die zowel je hoofd als je nek beschermt en ook nog handschoenen. Hiermee kun je alsnog alles gemakkelijk doen en je handen blijven ook nog eens warm. Ideaal toch voor in de winter?

Klaar met surfen? Draag dan dit

Voor het surfen is het handig om al je droge kleren alvast klaar te leggen in je auto of in een kleedkamer. Op deze manier kun je het direct aan en uit doen. Ook kun je ervoor kiezen om een surfponcho aan te schaffen. Deze is gemaakt van een heerlijke badstof. Trek deze over je wetsuit aan en doe dan je wetsuit uit. Je hebt dan al de surfponcho aan. Hierdoor vat je geen kou en je bent ook nog eens warm aangekleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *