Paracord biedt zeer veel mogelijkheden en is een zeer geliefd materiaal onder hobbyisten en creatievelingen

Misschien heb je nog nooit van het woord paracord gehoord, maar wanneer je dit materiaal ziet dan zul je het waarschijnlijk vast weleens gezien hebben op TV, op internet of op sociale media. Paracord is een type touw dat ooit gebruikt werd in parachutes. Aan deze functie verleent het woord paracord dan ook zijn naam. Het touw is ontzettend stevig en van een relatief fijne structuur. Door de eigenschappen van paracord wordt dit touw steeds vaker gebruikt voor tal van doeleinden en is dit inmiddels uitgegroeid tot een van de must have materialen voor iedereen die creatief ingesteld is en het leuk vindt om zelf dingen te produceren, zoals bijvoorbeeld sieraden of zelfgemaakte hondenriemen.

Paracord is het ideale materiaal voor je eigen, unieke en zelfgemaakte sieraden

Paracord is sterk nylon touw dat zeer populair is onder de hobbyisten. Paracord wordt in verschillende diktes gemaakt en geleverd en is daarnaast makkelijk te krijgen in zeer verschillende kleuren bij winkels zoals 123paracord.nl. Naast deze uiterlijke voordelen is paracord ook nog eens uitstekend bestand tegen diverse weertypes en is het ook nog eens relatief goedkoop in aanschaf. Voor het maken van sieraden is dit dan ook het perfecte materiaal waarmee je goedkoop zeer mooie sieraden kan maken. Paracord wordt ook veel gebruikt voor survival armbanden. Deze stoere armbanden kunnen helemaal uit elkaar gerafeld worden en leveren meterslange touwen op die weliswaar erg dun zijn, maar ook ijzersterk en waar je bijvoorbeeld een tent mee kan opbouwen of een vuurboog mee kan maken.

Op internet vind talloze ideeën en inspiratie om je eigen paracord producten te maken

Wanneer je de eigenaar bent van een hond dan wil je natuurlijk altijd het beste voor jouw viervoeter, maar je weet ook dat speeltjes en accessoires niet goedkoop zijn en snel stuk gaan. Met paracord kun je nu helemaal zelf jouw eigen halsband maken of zelfs je eigen hondenriem produceren. Je kiest hierbij helemaal zelf de kleuren die het beste bij jouw hond passen en je geniet van een riem die oersterk is en daarnaast ook nog eens 100% uniek is. Kant en klare anti vlooien en tekenbanden vind je bij 123paracord. Het leuke aan het maken van paracord dierenaccessoires, is dat niet alleen het eindresultaat zeer praktisch is, maar het ook gewoon een ontzettend leuke activiteit is om mee bezig te zijn. Op internet vind je dan ook honderden ideeën ter inspiratie om sieraden, hondenriemen of speeltjes met paracord te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *