Overhemden: overal en elk moment, niet alleen voor hipsters

Overhemden worden al een lange tijd niet meer gezien als een stijf kledingstuk, dat alleen geschikt is voor kantoor of speciale gelegenheden. De winkels liggen vol met hemden in gewaagde stijlen, stoffen en kleuren en vormen een must-have voor de garderobe van iedere man. Bovendien zijn er leuke accessoires verkrijgbaar, waarmee je nieuwe en oude overhemden een extra persoonlijk accent kunt geven. We zetten de laatste trends voor je op een rijtje.

De Mandarin collar of Chinese kraag: dit overhemd met heeft vrijwel geen kraag, alleen een opstaande randje. De lengte langs een Chinese kraag is recht, met ofwel rechte of afgeronde randen aan de bovenkant van het middenvoor. De randen van de kraag sluiten of bijna middenvoor of overlappen elkaar aan de voorkant. Je kunt dit overhemd dragen onder een blazer of jasje, maar een echte aanrader is om er een trui op te dragen (bron: hemdvoorhem.nl). Het opstaande kraagje geeft zo een mooi accent aan je winterlook.

Het Oxford overhemd: Oxford is een soort van geweven overhemdstof, dikker dan de stof van een gewoon overhemd, en dus ideaal voor de winter. Een wit Oxford overhemd kan geschikt zijn als kantooroutfit. Er zijn echter vele kleurrijke stijlen beschikbaar die ook de ‘gewone’ outfit op kunnen fleuren.

Het Denim overhemd: terug van weggeweest. Denim heeft zijn comeback gemaakt als overhemd. Maar de regel blijft: gebruik met mate en op een creatieve manier. Probeer het dragen van een broek en overhemd in dezelfde kleur jeans te vermijden. Contrasteer de tinten door bijvoorbeeld een donker denim overhemd te dragen op een blauwe jeans of een steengewassen denim shirt te combineren met een zwarte jeans. Liefst een strijkvrij denim overhemd (verkrijgbaar bij hemdvoorhem.nl).

Polo met lange mouwen: Het polo shirt is een comfortabel shirt dat wordt aangeboden in een grote verscheidenheid aan kleuren. Dit shirt leent zich uitstekend voor mixen & matchen. Draag bijvoorbeeld een geruit T-shirt onder de polo en daarover een leuke blazer voor een gelaagde en gewaagde winterstijl.

Accessoires voor je overhemd: we kennen allemaal de stropdas, maar het afgelopen jaar zijn ook de vlinderstrikjes teruggekomen. Een mooie bron van inspiratie is de combinatie van overhemd en vlinderdas in de (nieuwe) James Bond films. Er bestaat een groot aanbod, en er zijn zelfs aantrekkelijke pakketjes verkrijgbaar in de meeste kledingwinkels, onder andere bij H&M, die het vlinderstrikje combineren met een bijpassende pochet. Een vlinderstrik in plaats van de gebruikelijke stropdas zorgt voor een stijlvol effect! En door het kleine formaat kan je misschien ook voor een wat gewaagder patroon kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *