Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2020?

Vanaf 12 november tot en met 31 december 2019 kun jij je zorgverzekering voor 2020 afsluiten. Dit betekent ook dat er nieuwe zorgpremies bekend zijn. Elk jaar veranderen er een aantal dingen bij de zorgverzekeraars, maar wat is er voor dit jaar veranderd? Deze informatie zetten wij graag voor jou op een rijtje, zodat jij uiteindelijk kunt kiezen voor de beste zorgverzekering.

Nieuwe zorgpremie van 2020

In het nieuwe jaar gaat de premie dalen. Dit komt voornamelijk door de goede prijsafspraken die VGZ met zorgverleners heeft gemaakt. Kijk daarom goed naar wat de zorgverzekering jou momenteel kunt bieden. Op deze manier kom je er achter wat de beste zorgverzekeraar is en welke het beste bij jou past.

De zorgtoeslagen in 2020 gaan omhoog

Om de stijgende zorgpremie in 2020 te compenseren, stijgt de zorgtoeslag weer. Alleenstaanden gaan er 67,- euro op vooruit en gezinnen zullen in het nieuwe jaar 95.- euro per jaar meer zorgtoeslag mogen ontvangen. Maar de maximuminkomens en vermogens met de bedragen zijn nog niet bekend gemaakt.

Wat gaat er gebeuren met ons eigen risico?

Het eigen risico blijft in het nieuwe jaar gelijk. Dat betekent dat je eigen risico komende jaren op 285,- euro blijft. Je kunt er wel voor kiezen om je eigen risico te verhogen, zodat je maandelijks toeslagen lager zijn, maar verhoog alleen je eigen risico als je er zeker van bent dat je gezond bent. Ook is het belangrijk dat je verschillende zorgverzekering gaat vergelijken in 2020.

Extra vergoedingen toegevoegd aan het basispakket

Als je kiest voor een zorgverzekering zijn er in 2020 een aantal extra vergoedingen toegevoegd. Misschien komt het nu allemaal van pas, maar het is in ieder geval goed om te weten. De volgende extra vergoedingen zijn toegevoegd:

  • Behandeling door een specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijke gehandicapten wordt vergoed
  • De subsidieregeling voor het uitvoeren van een Niet Invasieve Prentale Test (NIPT) wordt verlengd
  • Vanaf 1 september 2019 wordt het medicijn Fampryra, voor pati├źnten met Multiple Sclerose vergoedt
  • Vanaf 1 september 2019 worden medicijnen tegen longkanker, Durvalumab en Abemaciclib vergoedt
  • In 2020 wordt een logeervergoeding van 75 euro per nacht opgenomen
  • Voor stoppen met roken programma’s wordt geen eigen risico meer gevraagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *