De juiste zorgverzekering voor studenten

Ben jij student? En zit jij elke maand ook altijd zo krap bij kas? Dan kan jij overwegen om een studenten zorgverzekering te kiezen. Studeren is namelijk al duur genoeg, en waarom geen geld besparen? Lees hier hoe je euro’s kan besparen op je zorgverzekering!

Waarom een studentenzorgverzekering?

Er zijn een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor een studentenzorgverzekering. Deze zorgverzekeringen zijn vaak goedkoper. Hieronder een aantal redenen:

  • De zorgverzekeraars weten vaak precies van welke opties de studenten meestal geen gebruik maken als het gaat om basis en aanvullende zorgverzekering. Zo kleden ze dit dus uit zodat er een geoptimaliseerde verzekering overblijft.
  • Studenten zijn vaak bezig met online media, en regelen vaak hun zorgzaken online in plaats van via de post. Deze vorm van communicatie is nou eenmaal goedkoper voor de zorgverzekering en dit wordt vertaald in een mooie besparing.

Naast deze twee grote redenen waarom het goedkoper is, zijn er nog wat voordelen bij het afsluiten van een studentenverzekering. Er kunnen namelijk speciale dekkingen zijn die interessant zijn voor jongeren, bijvoorbeeld de anticonceptiepil, fysiotherapie, condooms en medische zorg in het buitenland.

Opzoek naar de goedkoopste zorgverzekering voor jou?

Hoe vraag je nou een studentenverzekering aan?

Dit is vrij eenvoudig, er zijn een paar zaken waar je aan moet voldoen. Wanneer je jonger dan 18 jaar bent, vraag dan je ouders of ze voor jou een studentenverzekering willen aanvragen. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan heb jij het recht om zelf te beslissen over je eigen zorgverzekering, en kan je dus een studentenverzekering afsluiten.

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Iedereen probeert natuurlijk een zo laag mogelijke premie krijgen bij je zorgverzekering. Het mooie is dat jij als student ook nog recht hebt op een financiële vergoeding vanuit de overheid. Waar is deze vergoeding nou voor bedoeld hoor ik je vragen. De overheid geeft jou deze vergoeding om je tegemoet te komen in de kosten die je maakt in verband met je verzekering, zoals premies en eigen risico.

Waar is de hoogte van mijn zorgtoeslag op gebaseerd?

De hoogte is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk;

  • Je moet minimaal 18 jaar zijn om recht te hebben op zorgtoeslag
  • Je bent verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekeraar
  • Daarnaast mag je niet meer verdienen dan €28.720,- per jaar verdienen.

Wanneer je uiteindelijk in aanmerking komt op zorgtoeslag, dan betaal jij als student hoogstens maar een paar tientjes aan je zorgverzekering.

Wil je een ‘normale’ zorgverzekering afsluiten? Kijk dan eens bij FBTO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *