Paarden met zebrastrepen

Kom jij wel een paard tegen dat verdacht veel op een zebra lijkt? Wees gerust je mankeert niks aan je ogen. Wanneer een paard wordt verkleed als een zebra dan is dit gedaan om de steekvliegen te verjagen.

Waarom zebrastrepen?

Uit onderzoek is gebleken dat lichtreflectie minder aantrekkelijk is op een effen dier. Onderzoekers hebben dit getest op borden met insectenlijm en gaven hieraan verschillende effecten. Zo kwamen er op een donker bord veel insecten af. Op een licht bord kwamen een stuk minder insecten. Maar op een gestreept wordt kwamen bijna geen insecten.

Strepen zijn dus een handige manier om steekvliegen te verweren, maar hoe kun je strepen creƫren op je jouw paard? Dit kun je bijvoorbeeld doen strepen in de vacht van je paard te scheren, dit ziet er echter niet mooi uit. Daarom is er een zebraspray/stick ontwikkeld. De spray bevat natuurlijke kleurpigmenten. Hiermee kun je gemakkelijk strepen op elk paard sprayen. Ook zijn er verschillende zebradekens te verkrijgen die de huid beschermt.

Rugproblemen paard

In Nederland heeft tot wel 30% van de paarden rugproblemen. Een oorzaak hiervan kunnen deze vliegjes zijn. Heeft je paard rugpijn dan kunnen magneetproducten wel eens de oplossing zijn voor jouw probleem. Hiervoor kun je een magneetdeken gebruiken. Het magneet deken heeft ook strepen en heeft dus een dubbele werking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *