Hoe kleed je je business casual?

business casual

We hoeven tegenwoordig allemaal niet meer strak in pak op kantoor. Het mag allemaal wat losser, op veel kantoren betekent dit dat er business casual de dresscode is. Maar hoe kleed je je business casual? Dat zullen we je in dit artikel uitleggen.

Het overhemd

Een mooi katoenen overhemd kan eigenlijk nooit fout zijn. Vaak zien we een overhemd met enkele manchet en een strakke kraag. Je kunt eigenlijk alle kleuren dragen, maar wit of blauw is natuurlijk altijd goed. Een print behoort ook zeker nog tot de opties, maar let er wel op dat deze niet te schreeuwerig wordt. Het moet allemaal wel subtiel blijven.

Je colbert

Als jasje of colbert draag je niet die je normaal gesproken bij je pak draagt. Deze is vaak te zakelijk. Neem in plaats hiervan een sportiever jasje die mooi getailleerd is. Dit ziet er vaak al een stuk beter uit en past goed bij de casual look.

De broek

Wat broeken betreft zijn er veel opties. Je kunt zowel een chino, een corduroy, als een linnen broek dragen. Wat vaak niet gebruikelijk is, is het dragen van een spijkerbroek. Er wordt wel af en toe een uitzondering gemaakt voor een donker wassing. 

De schoenen (en sokken)

Tot slot zijn de schoenen misschien wel het belangrijkste element van de outfit. Je kunt hem hiermee namelijk maken of breken. Ga bij voorkeur voor een mooie lederen veterschoen. Een sneaker is vaak wel iets te casual. De sokken die je bij je schoenen draagt zijn misschien wel even belangrijk als de schoenen zelf. Het belangrijkste om te weten is eigenlijk, dat wanneer je voor korte sokjes kiest, je ervoor moet zorgen dat ze niet te zien zijn. Kies bij lange sokken voor een kleur die goed past bij de schoenen en broek en gooi je oude versleten sokken het liefst weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *