Waarom bloggen?

Een goede blog is cruciaal om bezoekers naar uw website te krijgen. Door relevante berichten te schrijven en in de juiste hoeveelheden komt u steeds hoger in Google terecht, dat wordt ook wel SEO genoemd. Vaak gaan de mensen naar uw website door als ze hun antwoord vinden in uw geschreven blog, daardoor krijgt u meer interactie en meer mensen op uw website. Het is belangrijk een goede mix te vinden tussen informatie die u wilt geven in uw bericht, u wilt namelijk dat ze blijven terugkomen naar uw site of blog.

Hoe begint u een blog?

Als eerste is het belangrijk om een doelgroep te bepalen waar u uw blog over gaat schrijven, daar kunt u dan vervolgens uw schrijfstijl op aanpassen die het beste bij die doelgroep past. Het is ook belangrijk om het bij een onderwerp te houden in uw blog om hem zo overzichtelijk en duidelijk te houden. Vaak kunt u gaan schrijven over de problemen waar uw uitgekozen doelgroep tegen aan loopt, daardoor kan de doelgroep zich meteen herkennen in uw blog en eventuele antwoorden krijgen.

Blog online en nu?

Wanneer u meer bezoekers gaat krijgen op uw blog krijgt u ook vaak meer reacties. In het begin is het belangrijk om op zoveel mogelijk te antwoorden, u kunt bijvoorbeeld uw bezoekers bedanken voor het lezen om zo waardering te tonen aan diegene. De kans is dan namelijk groot dat hij of zei uw gaat volgen omdat die zich gewaardeerd voelt. Ook is het belangrijk om uw blog zoveel mogelijk te verspreiden waar het kan Twitter, Facebook, Google+ zijn bijvoorbeeld goede netwerken. Het gebeurt vaak dat de eerste keer dat u uw blog deelt het niet gezien wordt door al uw contacten, zorg er daarom voor dat u consequent blijft met het delen van uw blog. Vraag bijvoorbeeld uw vrienden of familie of ze uw blog willen delen in hun netwerk.

Waar kunt u uw blog plaatsen?

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om een eigen blog site te maken, met tools zoals WordPress kunt u zo op weg. U kunt ook bijvoorbeeld op Facebook of LinkedIn blogs gaan plaatsen. Er zijn ook verschillende websites waar u gratis artikelen plaatsen kunt of voor een klein bedrag uw blog op kunt publiceren. Het voordeel hiervan is dat u dan in het netwerk van die website komt die vaak al lezers heeft. Daardoor krijgt u al direct publiciteit en kunt u vandaaruit iets opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *