Materialen dat perfect op uw dak past

Wanneer u een ander dak wilt komt u er snel achter dat er veel verschillende keuzes zijn in materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor aluminium op maat, Zink zetwerk of bijvoorbeeld Plastisol op maat. Plastisol is een hoogwaardig product en erg licht het is een staalplaatmateriaal met weersbestendige kunststof kleurcoating. Plastisol is in veel verschillende kleuren leverbaar en is zeer makkelijk te zetten waardoor details erg gemakkelijk te plaatsen zijn. Al deze verschillende materialen worden bewerkt om te zorgen dat het perfect op uw dak past, vandaar ook de term zetwerk op maat.

Wat houdt zetwerk in?

Zetwerk is vaak het laatste onderdeel van het bouwwerk, het kan uw gebouw maken of breken. Zetwerk bestaat vaak uit aluminium, zink of Plastisol wat ook wel zetwerk Plastisol wordt genoemd. Het product word helemaal aangepast naar uw constructie waardoor het perfect past en goed afgewerkt wordt. Het word tot nu toe het meest gebruikt om dakranden af te werken, het voordeel van zetwerk is dat u zelf kunt bepalen hoe het materiaal eruit moet komen te zien qua dikte en bijvoorbeeld in de vorm.

Toepassingen zetwerk op maat

Door de hoeveelheid verschillende soorten materialen is het voor bijna elke situatie mogelijk om zetwerk te gebruiken. Aluminium kan bijvoorbeeld gebruikt worden om uw pand een positieve uitstraling te geven, het heeft een lange levensduur waardoor het ook heel onderhoudsvriendelijk is. Het is zeer licht in gewicht, dat maakt de bewerking van het materiaal ook makkelijk en is het 100% recyclebaar. Plastisol is bijvoorbeeld goed om te gebruiken voor afdekkappen, daktrimmen en boeiboorden. Plastisol wordt steeds vaker gebruikt en komt ook vaker voor in de nieuwbouw. Het grootste voordeel aan Plastisol is dat het onderhoudsvrij is, het materiaal hoeft bijvoorbeeld alleen schoongemaakt te worden wanneer het vies is.

Weet u niet waar u moet beginnen?

Het is begrijpelijk dat wanneer u de vakkennis mist en ervaring u geen idee heeft waar u moet beginnen en welk materiaal het beste is voor uw situatie. Daarom adviseren wij altijd om contact op te nemen met erkende leveranciers, die hebben namelijk de kennis en juiste informatie om u te adviseren. U kunt dan advies krijgen voor uw persoonlijke situatie en daar ook vaak vrijblijvend offertes voor aanvragen. Zo kunt u prijzen gaan vergelijken om te kijken waar u geld kunt besparen en waar u de beste deal kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *