Rubberboten zijn er voor al je vaarplezier!

Rubberboten zijn uniek in hun soort. Ze zijn er in vele soorten, maten, modellen en kent vele unieke mogelijkheden! Wist je bijvoorbeeld al dat er zelfs modellen bestaan die makkelijk in de kofferbak van de auto passen? Maar ook zijn er juist hele luxe met bijvoorbeeld een bodem gemaakt van hout en vele luxe snufjes. Er zijn talloze mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over!

Een rubberboot vervoeren in de auto, kan dat?
Een rubberboot is een opblaasbare boot. Zij worden doormiddel van lucht in de juiste vorm geblazen. De eenvoudigere opblaasboten zijn volledig opblaasbaar. Dat wil zeggen dat ook het zit gedeelte en alle overige onderdelen die aan de boot vast zitten of opblaasbaar zijn of zeer klein (denk aan: Touw, dopjes, etc.). Dus als je uit opblaasbare boten de lucht haalt, kunnen ze zelfs netjes opgevouwen worden en vervoerd worden in de kofferbak van de auto. Is dit veel werk? Welnee, een boot opblazen of afbreken heeft ongeveer een tijdsduur van 15 minuten.

Wat zijn de mogelijkheden bij een rubberboot?
Bij een rubberboot kopen zijn er vele keuzes die je moet maken. Zo moet je een keuze maken uit het model, kleur, afmetingen en welke luxe je wilt. Bij een aantal bootmerken is het zelfs mogelijk om uit de voorgeselecteerde kleuren zelf een keuze te maken. Eigenlijk zijn er maar twee vragen die je jezelf zou moeten stellen voor het kopen van een rubberboot. Dit zijn: wat wil ik doen met de rubberboot? En met hoeveel personen wil ik dikwijls het water op?

Een voorbeeld:
Je wilt een luxere boot voor 4 personen. Bestaande uit 2 kinderen en 2 volwassenen. Je wilt een rubberboot die je vervoerd met een trailer en verharde bodem heeft. Je hebt een vaarbewijs en de boot mag dus harder gaan als 20 km/h. Je wilt soms flink racen over het water en soms rustig kunnen dobberen en genieten van de omgeving.

Een model uit de Brig rubberboten collectie zou dan zeer geschikt zijn. Voor het aantal personen dat je op de boot wil vervoeren is een afmeting van 3 tot 3,30 meter een geschikte maat. Rubberboten gaan vaak samen met een buitenboordmotor. In dit geval raad ik een minimale inhoud van 6 pk aan. Met deze combinatie gaat je boot harder dan 20 km/h en kan je dus ook zeker genieten van een spannende en ruige tijd op het water!

Wil je graag persoonlijk advies? Ga naar een erkende leverancier zij vertellen je vast en zeker alles over pleziervaartuigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *