Sieraden: de ring

Het materiaal en de kleur van ringen

De materialen die voor ringen gebruikt kunnen worden zijn platina, goud, zilver en titanium. Goud is een van het meest gebruikte materiaal voor ringen. Met goud is namelijk heel veel te variëren. Goud kan namelijk in een andere kleur worden omgezet door middel van een ander soort metaal toe te voegen. Hieronder staan de kleuren die goud allemaal kan krijgen  met ringen:

  • Geelgoud (goud mengen met zilver en koper)
  • Witgoud (goud mengen met palladium, zilver, zink, koper, tin en mangaan)
  • Zwartgoud (goud mengen met zwavel en zuurstof)
  • Roségoud (goud mengen met koper)
  • Groengoud (goud mengen met zilver en cadmium)
  • Grijsgoud (goud mengen met ijzer)

Verlovingsringen

Verlovingsringen worden bij het huwelijksaanzoek aan de partner gegeven. De verlovingsring is niet alleen een ringetje dat je om je vinger doet, nee. De verlovingsring laat zien dat die persoon binnenkort gaat trouwen en dus niet meer beschikbaar is voor anderen. Verlovingsringen kunnen van goud, zilver, platina of titanium gemaakt worden. Bij de verlovingsring wordt er vaak gekozen voor een grote diamant, die lekker opvalt. De verlovingsring valt dan nog meer op en er wordt altijd mee gepronkt.

Trouwringen

Een verlovingsring kan bij de bruiloft ook als trouwring gebruikt worden, maar soms wordt daar ook een aparte ring voor gebruikt. Deze andere ring bevat vaak geen diamant, dat kan wel natuurlijk. Trouwringen worden ook van goud, zilver, platina of titanium gemaakt. De trouwring wordt gedragen als symbool van loyaliteit en trouw.

Weetjes

Wist je dat er al een hele tijd geleden een reden is gevonden om de verlovings- of trouwring aan de linker ringvinger te dragen? In de linker ringvinger loopt namelijk een ader die direct in verbinding staat met het hart. Dus de ring en de liefde staat in direct contact met het hart.

Wist je dat er ook een symbolische betekenis achter een ring zit? De ring is rond en heeft geen begin of eind. Net zoals de liefde die wordt verklaard bij het huwelijk.

Voor mooie sieraden zoals ringen, verlovingsringen of trouwringen kun je het beste terecht bij een juwelier. Door middel van online sieraden bestellen kun je alle opties bekijken en kun je je eigen ring helemaal zelf samenstellen. Bij Guama vind je het horloge dat precies bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *