Het gebruik van een elektrisch skateboard

Zoals de naam al doet vermoeden werkt zo een skateboard met een elektrische motor. Deze haalt zijn energie uit een batterij. De voeding wordt echter niet rechtstreeks aangeleverd maar gaat via een regelunit die, door de toevoer te variƫren, de snelheid bepaalt.
Het unieke van een elektrisch skateboard is de manier waarop hij bestuurd wordt. Bij het gebrek aan een stuur geschiedt de bediening met een speciaal bijgeleverde draadloze controller. Ook zijn er versies beschikbaar die via een app op je mobiel te besturen zijn. De controller is heeft altijd een handige vorm, waardoor het comfortabel in je hand ligt en de bediening ervan heel eenvoudig is.
Het besturen van het elektrische skateboard gebeurt net als bij een gewone skateboard door met je lichaam in de gewenste richting mee te buigen. Het verschil zit het er wel in dat je veel sneller gaat moeten reageren omdat de snelheid nou eenmaal veel groter is.
Let er wel op dat je niet met een lege batterij komt te staan. Je kunt het skateboard dan nog altijd, net als bij een conventionele, met je voet voortbewegen, maar dat kan redelijk zwaar worden. Je zult namelijk dan ook nog de weerstand die de motor levert moeten overbruggen.
Een elektrisch skateboard onderscheidt zich dus eigenlijk door het hebben van een elektromotor en de vrijheid die je hebt om de snelheid zelf te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *