Gebruik van een waterontharder

Denk je er misschien aan om een waterontharder aan te schaffen, maar ben je toch niet helemaal overtuigd dat het nodig is? Waterontharders hebben vele voordelen, maar de 3 redenen waarom je echt ééntje moet aanschaffen zijn:

 

  • Het zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken aan verkalking

Hard water bevat vele minderalen en deze kunnen zich ophopen op vele plaatsen in je huis. Je kunt kalk vinden op je kranen, douchekoppen, tegels, in waterleidingen en in verschillende apparaten die water gebruiken. De kalk kan ervoor zorgen dat ze niet goed meer werken. Soms gaat het zo ver dat ze stuk gaan en vervangen moeten worden. Dit zijn extra uitgaves die je niet nodig hebt.

 

  • Het bespaart geld

Je verwarmingssystemen kunnen langer duren om op te warmen door de verkalking. Ook kan het meer energie gebruiken. Door zacht water te gebruiken kun je dit alles vermijden. Verder bespaar je ook geld door geen middelen te kopen die kalk voor je zouden verwijderen. Als er geen kalk is, zijn de middelen gelukkig ook niet nodig. Je gebruikt ook geen wasverzachter meer, omdat zacht water alleen al genoeg is om je kleren lekker zacht te maken. Het stof gaat ook langer mee, omdat het minder snel gaat verslijten.

 

  • Zacht water is ook goed voor jou

Je huid heeft een natuurlijke beschermingslaag die weggeschuurd kan worden door de ruwe kalkdeeltjes. Zacht water doet dat gelukkig niet en je krijgt huid dat lekker zacht aanvoelt. Ook je haar krijgt een mooie glans en kun je dan minder conditioner ervoor gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *