Het perfecte pak!

Niks is zoals een onflatteus als een pak wat niet goed past. Vaak dragen mannen een pak dat net te groot, te klein of te strak is. Met onderstaande tips kom je al een heel stuk verder voor een succesvolle look. Goede kostuums zijn key!

 

De broek

De broek van je pak, ook wel pantalon genoemd, hoort netjes aan te sluiten. De broek hoort bij de billen strak, maar comfortabel te zijn en als je rechtop staat behoort de broek op de hak van je schoen te vallen.

 

Het jasje

Het jasje van je pak, ofwel het colbert, moet zoveel mogelijk aansluiten op je bovenarmen en de knopen van het colbert moeten dicht kunnen. Het moderne pak heeft een aansluitende pasvorm en is slank gesneden. De mouw van het colbert moet net voorbij je polsgewricht eindigen, zodat er ongeveer 1 cm van het manchet van het overhemd onderuit steekt.

 

Aangezien het aanschaffen van een goed pak zeker niet goedkoop is hebben wij nog enkele tips waar je op moet letten. Van het juiste pak heb je namelijk veel profijt en lang plezier, zo hoef je maar één keer diep in de buidel te tasten.

 

#1 Kleur bekennen

Kleuren als antraciet en donkerblauw zijn makkelijk te combineren en tijdloos. Kortom met de juiste accessoires en overhemden kun je diverse combinaties maken. Niemand die door heeft dat je steeds hetzelfde kostuum draagt! Trendkleuren gaan snel vervelen en vaak lang niet zo makkelijk om mee te combineren, voor een derde of vierde pak kun je hier altijd nog op terugkomen.

 

#2 De stof

Het geheim van een mooi en comfortabel pak is een goede stof. Let daarom bij aanschaf van een pak op de structuur en eventuele flexibiliteit. De perfecte stof is wol, dit is een elastische vezel en draagt het meest comfortabel gedurende het gehele jaar. Wol is namelijk warmer, het ademt én de kleur blijft langer mooi.

 

#3 Custom made

Er zijn maar weinig mannen die een pak kopen wat direct als gegoten zit. De kleermaker is hierbij je beste vriend! Is het jasje perfect, maar zijn de pijpen van je broek net iets te lang dan kan een kleine ingreep van de kleermaker het pak perfect maken voor jou.

 

Met behulp van deze tips en aandacht voor detail moet het kopen van een pak helemaal goedkomen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *