Leren jassen – hoe onderhoud je een leren jas?

Een leren jas is absoluut een leuke toevoeging aan je kledingkast. Toch heb je hem waarschijnlijk niet zo vaak aan. Dit komt omdat je verschillende jassen hebt en deze probeert af te wisselen. Daarbij probeer je jou peperdure leren jas mooi te houden, waardoor je hem niet te veel aan wilt trekken. De vraag is echter ‘hoe onderhoud je een leren jas op de juiste manier?’.

Een leren jas is vaak een dure investering. Maar dit betaalt zich ook terug. Je loopt er namelijk stijlvol bij en de jas gaat jarenlang mee. Toch kan een leren jas langer mee gaan dan je denkt. Hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit een leren jas haalt?

Het maximale eruit halen

Wij geven je een aantal tips waarmee je het maximale uit een leren jas kunt halen. Lees je met ons mee?

• Wil je jouw jas graag beter beschermen tegen vet en water? Spuit dan jouw leren jas (het liefst na aankoop) in met lederspray. Deze spray beschermt je jasje tegen vuil, waardoor er maar weinig stoffen in het jasje kunnen gaan trekken. Meestal kun je zo’n busje met de jas mee kopen of krijgen.
• Blijf met een lerenjasje nooit te lang in de zon. De zon kan namelijk de kleur veranderen. Vind je je jasje te donker? Dan moet je vooral het tegenovergestelde doen!

Tips voor het kopen van een jasje

Wil je je jasje wassen? Breng het dan naar een lederreinigspecialist! Zij weten als geen ander hoe ze met leer om moeten gaan. Beter wat meer betalen dan dat je jasje kapot gaat! Klik hier voor een jasje voor dames of vesten voor dames.

In ons kleine kikkerlandje wil er nog wel eens onverwachts water uit de lucht vallen. In principe is dat geen probleem voor een stof als leer, als je het achteraf maar droog maakt. Druppels water kunnen namelijk vlekjes op de jas vormen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil!

Dat zijn de tips voor vandaag. We hopen dat je er wat aan hebt, zodat je het maximale uit je leren jas kan halen!

Leren winterjas? Lees hier meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *