Welk type horloge past bij jou?

Welk type horloge past bij jou?

 

Wij van VipHorloges houden ons iedere dag bezig met horloges. Een horloge maakt namelijk zowel de man als dat het de vrouw siert. Echter, er zijn veel mensen die toch geen horloge dragen, vanwege de overdaad aan aanbod wat gepaard gaat met ‘keuzestress’. Om die groep een hand onder de riem te steken, heb ik hieronder een lijstje samengesteld waaruit je kunt opmaken welk type horloges er zijn en of deze wel of niet voor jou geschikt is. Het type horloge hangt niet alleen af van je eigen smaak, maar ook van of het wel / niet past bij de gelegenheid.

 

Sporthorloges

 

Sporthorloges zijn vaak relatief betaalbaar. Denk bijvoorbeeld aan de horlogelijn van merken als G-Shock. Deze horloges hebben vaak een stoere uitstraling en worden daarom ook meestal gedragen door bergbeklimmers en andere mensen die avontuurlijke buitensporten beoefenen. Ze zijn erg stevig en meestal bedoeld om zeer nauwkeurig zaken als coördinaten, hoogte en tijd te meten.

 

Vintage horloges

 

Dit zijn de duurdere klokjes. Ze hebben een x aantal jaar in het bureautje gelegen of ze komen voort uit bijvoorbeeld een erfenis. Het gave is dat deze klokjes vaak ook een emotionele betekenis voor mensen hebben. Het nadeel is dat ze goed onderhouden moeten worden wat eveneens een duur grapje kan worden. Dit kan best wel prijzig zijn: zo zijn er vintage horloges die vele tonnen kopen, daar waar er ook betaalbare varianten zijn.

 

Dressy horloges

 

Dit zijn horloges die je vaak onder je pak draagt of die je bij speciale gelegenheden zoals een bruiloft of een diner draagt. Het moet vooral niet te shiny zijn en eigenlijk ondergeschikt zijn aan de rest van je outfit. Er zijn ook mensen die beweren dat je juist geen horloge onder een pak moet dragen, maar door een bescheiden dressy horloge te dragen, kan dat naar ons idee prima.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *