Wanneer is het tijd om een loodgieter in te schakelen?

  1. Wanneer is het tijd om een loodgieter in te schakelen?

 

Een loodgieter kan u met sterk uiteenlopende werkzaamheden van dienst zijn in en rondom uw woning. Heeft u bijvoorbeeld problemen met de afvoer van uw sanitaire voorzieningen? Denkt u een lekkage in huis te hebben door schimmelplekken op uw muren of plafonds? Of heeft u problemen met de cv-ketel in uw woning? Een loodgieter helpt u graag bij het verhelpen van deze problemen. Door de ervaring die de meeste loodgieter tegenwoordig hebben, zijn dergelijke problemen erg snel en vakkundig voor u op te lossen. Zo weet u zeker dat de waterschade niet verder uitgebreid zal worden, dat u voortaan weer normaal door kunt spoelen, enzovoorts. Met welke werkzaamheden kan een loodgieter u helpen?

 

Onderhoudswerkzaamheden door een loodgieter

 

Hoewel een loodgieter u maar al te graag helpt bij het herstellen van een lekkage of verstopping, is het beter om dergelijke situaties te voorkomen. Laat een loodgieter bij u in de buurt eens per jaar naar de staat van uw leidingen en afvoer kijken. Hierbij loopt een loodgieter de leidingen en afvoer na op beginnende lekkages of verstoppingen, zodat serieuze complicaties tijdig voorkomen kunnen worden. Vaak wordt de afvoer hierbij onder hoge druk doorgespoten, worden de versleten leidingstukken voor u vervangen, etc. Ook kan een loodgieter uw dakbedekking nalopen op beginnende slijtage, om lekkages onder de dakbedekking tegen te gaan.

 

Advies van een loodgieter in de buurt

 

Naast het herstellen van lekkages en verstoppingen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, kan een loodgieter inschakelen handig zijn om advies in te winnen. Wanneer uw cv-ketel vervangen moet worden, kan het raadzaam zijn om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter weet welke mogelijkheden u tegenwoordig heeft en kan u adviseren over wat voor u de beste keuze is. In veel oudere woningen wordt bijvoorbeeld een combinatie van twee losse apparaten gebruikt, terwijl een zogenaamde combiketel veel rendabeler is. Een loodgieter bij u in de buurt kan u hier meer over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *