De badkamertrend is vooral een doorontwikkeling

De badkamertrend is vooral een doorontwikkeling

Wat is er voor nieuws over design en stijl voor de badkamer of het toilet in 2017? Er is niet bepaald een sterke veranderende trend op het gebied van het 3D ontwerp voor de badkamer of toilet te verwachten. Wel zien we een doorlopende ontwikkeling op het gebied van nieuwe producten en technische innovaties die hun weg vinden in de nieuwe ontwerpen voor badkamer en toilet. Naast comfort en hygiëne in de sanitaire sector, gaat het daarbij ook vooral om duurzaamheid maar ook om design en stijl. De moderne consument wil milieuvriendelijke producten in de badkamer. Onderhoudsvriendelijke materialen en technische functies waarmee het water- en energieverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. Een rimfree toilet zonder spoelrand wint dan ook terrein op het gebied van hygiëne, net zoals de coolstart functie waarmee de warmwater verspilling wordt tegengegaan. Een douche-wc of bidettoilet biedt de ultieme vorm van hygiëne bij het gebruik van het toilet en reduceert het gebruik van toiletpapier.

Meer een persoonlijk design geven aan de badkamer

Individualisering is heel belangrijk in alle gebieden van het leven. Dus ook de vraag naar individuele badkameroplossingen die aan de behoeften en wensen van de gebruiker voldoen blijft voor 2017 actueel. Dit is terug te zien in de behoefte naar een eigen individueel badkamerontwerp waarbij de mogelijkheden van de eigen ruimte volledig worden afgestemd op de eigen smaak en voorkeuren. Persoonlijk maatwerk in het ontwerp die vooral de juiste oplossing biedt voor bijna elke situatie, bijvoorbeeld in de vormgeving van de doucheruimte. Naast een grote selectie van hoge kwaliteit douchebakken en -platen, glazen douchecabines of glazen zijwanden voor de inloopdouche, blijft ook de individueel vormgegeven inloopdouche met een betegelde scheidingswand populair.

Levensloopbestendige badkamer en toilet

Als het gaat om badkamers of het toilet groeit de wens om verfijnde materialen en vormgeving met hoogstaande, bij de leeftijd passende functionaliteiten te combineren. Materialen en concepten die comfort en design combineren en bijdragen aan de onafhankelijkheid bij ouderdom of handicap. Niet alleen levensloopbestendige inrichtingen en materialen maar ook in combinatie met familiewoningen waar verschillende generaties gezamenlijk wonen. Meer en meer mensen willen fit en actief blijven, zelfs op oudere leeftijd. Hierbij sluit de badkamer als persoonlijk ontspanningscenter, bijvoorbeeld uitgerust met een eigen sauna of een hoofddouche met watervalfunctie, perfect bij aan. Ook een comfortabele wijze van ontspanning is namelijk direct met fitheid en gezondheid te verbinden.

Design en stijl van het badkamermeubel

Het gamma van producten rond de badkamer is zo groot dat de consument steeds meer op zoek is naar het design die het beste past bij zijn stijl voor de badruimte of het toilet. Met deskundig advies en het vormgeven van het badkamerontwerp in een zeer realistisch weergegeven 3D omgeving maakt dat de gebruiker zich veel gemakkelijker kan oriënteren en zijn persoonlijke smaak en stijl, inclusief de vereiste sanitaire functionaliteiten, op voorhand al kan beleven. Modern klassiek, recht geometrische vormen of juist een wellness oase met natuurlijke materialen, Sani-bouw werkt het graag in maatwerk voor u uit in een 3D badkamerontwerp dat toegespitst is op uw situatie. Ook licht beïnvloedt ons welzijn. Het is dan ook een belangrijk aandachtspunt bij de moderne badkamer die wordt gebruikt voor zowel de lichaamsreiniging alsook voor ontspanning en recreatie. Spiegels die het licht laten weerkaatsen en de ruimte meer volume lijken te geven, of lichtfuncties in sanitaire elementen, badkamermeubelen of spiegelkasten. De kleur van het ledlicht is aan te passen en passend bij het gebruik, te dimmen terwijl een discrete oriëntatie licht zorgt voor een aangenaam gebruik in het donker. De badkameraccessoires zijn meer huiselijk. Badkamermeubels zijn de vormende producten. Perfect ontworpen om het sanitair, gemaakt van hoogwaardige materialen met duurzame oppervlakken en in de hedendaagse kleuren, in het design aan te vullen. Zoals het heldere kleur vurenhout, brengen ze een natuurlijke uitstraling waarmee je de natuur in de badkamer kunt voelen. Tegelijkertijd zijn ze uitgerust met slimme functies en bieden praktische opbergruimte, welke voor orde zorgt. Een badkamermeubel biedt individuele mogelijkheden door een breed scala van modellen, kleuren en afwerkingen in aangepaste combinaties te bieden. Eigenlijk soortgelijk aan de vloertegels en wandtegels waarmee de gekozen stijl van het badkamermeubel en het sanitair verder kan worden ondersteund en versterkt. Voor een overzicht van badkamerideeën in 3D voor uw badkamer kijkt u online bij Sani-bouw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *