Een stijlvol rieten dak

Riet als dakbedekking gaat eeuwen terug in de geschiedenis. Vroeger werd het vooral gebruikt omdat het goedkoop en waterdicht was. Vandaag de dag is het juist een luxueus materiaal om het dak met te bedekken. Een rieten dak is, als de stijl van uw huis het toelaat, een absolute blikvanger. Het geeft het huis een natuurlijke en authentieke uitstraling. Naast dat de esthetische waarde van het dak verhoogt kan het op financieel vlak positief uitpakken. Hoewel de aanschaf van het dak over het algemeen wat duurder is, heeft het op andere vlakken voordelen. Zo isoleert riet erg goed en kunt u hiermee besparen op de energierekening. Ook gaat de waarde van de woning met een rieten dak doorgaans fors omhoog.

Wanneer een rieten dak?
Boerderijen met een rieten dak hebben een landelijke uitstraling en bovendien is het een klassiek beeld. Maar ook op alleenstaande villa’s en rustieke huizen is het een prachtig gezicht. Om te weten of uw dak geschikt is voor riet is het vooral belangrijk om te kijken naar de dakhelling. Hoe steiler het dak is, hoe beter het geschikt is voor een rieten dakbedekking. Het namelijk belangrijk dat regenwater snel kan worden afgevoerd om te voorkomen dat het dak gaat rotten. Als uw dak een dakhelling heeft van minder dan 45 graden kunt u beter kiezen voor een ander soort dakbedekking. Bij goed onderhoud kan een rieten dak wel 40 jaar meegaan. Dit hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van het gebruikte riet, de ligging van uw huis en professionaliteit van de rietdekker.

Rietdekkers bedrijven
Wanneer u de keuze heeft gemaakt om voor een rieten dak te gaan, is het natuurlijk belangrijk om een goede rietdekker uit te kiezen. Een professioneel rietdekkersbedrijf kunt u herkennen aan het keurmerk Vakfederatie Rietdekkers, zoals van den Bergh rietdekkers. Bedrijven die bij deze federatie zijn aangesloten hebben alleen gediplomeerde rietdekkers in dienst. Hiermee bent u er zeker van dat uw dak in goede handen is en dat aan de kwaliteitseisen wordt voldaan. Bovendien heeft u, als er onverhoopt toch iets mis gaat, garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Kies dus verstandig als u niet tegen onverwachte kosten of problemen wilt aanlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *