Manieren om je keuken een eigen stijl te geven

De keuken is voor veel mensen een plek voor koken, eten en samen gezellig de dag doorspreken. In de woonkamer worden we tegenwoordig al snel afgeleid door televisies en computers waardoor de keuken een plek is geworden waar we nog echt kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen. Na werktijd bevinden we onszelf in de keuken om een maaltijd te bereiden en praten daar samen gezellig over wat er allemaal is gebeurt die dag. Het zou daarom best leuk zijn als we het interieur van een keuken ook in onze eigen stijl kunnen inrichten.

Het is probleem is echter dat het best moeilijk is om een keuken een persoonlijke stijl te geven. Keukenapparatuur zoals de koelkast, fornuis, afwasmachine en gootsteen bepalen voor het grootste gedeelte de stijl van de keuken. Omdat het inrichten van een keuken al snel heel duur kan worden kopen we deze apparatuur het liefst zo goedkoop mogelijk. Hierdoor zien vrijwel alle keukens er min of meer hetzelfde uit. Toch zijn er wel enkele manieren waarop de keuken een eigen stijl kunnen geven.

Durf met kleuren
Doordat de keukenapparatuur er vaak hetzelfde uitziet kan een keuken toch een persoonlijke stijl gegeven worden met door gewaagde kleuren te gebruiken voor de muren, keukenkastjes en aanrecht van een keuken. Wees hierbij niet bang om felle kleuren te gebruiken die je mooi vindt. Met deze kleuren onderscheidt je namelijk een keuken van de vele keukens die er onpersoonlijk en standaard uitzien.

Planten en bloemen
Ook met planten en bloemen is een persoonlijke stijl aan een keuken te geven. Het mooie aan deze manier van decoreren is dat je de stijl van de keuken constant kunt blijven veranderen. Door planten te gebruiken die in de lente en zomer in bloei staan kan je zelfs ieder seizoen weer een andere persoonlijke stijl in de keuken creƫren.

Zelf decoreren
Met een schoolbord en krijt kan je een keuken een wel heel persoonlijke stijl geven. Hier kan je bijvoorbeeld een mooie tekening op maken of leuke en inspirerende woorden opschrijven. Als je kinderen hebt laat hen dan hun persoonlijke markeringen in de keuken achterlaten. Bezoekers kunnen een persoonlijke boodschap op het schoolbord schrijven. Alternatief kan je er ook voor kiezen om een wandschildering te maken die definitief blijft zitten op de muur of deur van je keuken.

Rustieke sfeer met hout
Hout in een keuken zorgt voor een rustieke sfeer. Bovendien kan hout in verschillende kleuren geverfd worden en is het in verschillende stijlen verkrijgbaar. Door de vele variaties met hout kan je ook hiermee een persoonlijke stijl aan de keuken geven. Hout kan uiteraard in de keukenkastjes verwerkt worden, maar vergeet ook de deur van de keuken niet. Wanneer deze in dezelfde stijl hout als de rest van de keuken wordt gemaakt dan zal deze stijl over de gehele keuken merkbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *