Voedingssupplementen vult u dagelijkse voeding aan!

Voedingssupplementen zijn vitale stoffen, u neemt ze in naast u dagelijkse etenswaren. De supplementen komen vaak voor in de vorm van poeders, capsules of pillen. Er zitten stoffen, vitamines en mineralen in die erg goed zijn voor de opbouw van u lichaam en de versterking van de botten. Nu zult u wel denken, maar het zit toch ook in ons voedsel? Dat klopt, maar door de jaren heen zijn er heel veel ongezonde stoffen aan ons eten toegevoegd. Het lijkt hierdoor alsof u heel veel gezonde voedingstoffen binnen krijgt, maar dat valt in werkelijkheid zeer tegen. Als u een tekort heeft aan voedingstoffen is het dus van zeer belang dat u voedingssupplementen inneemt.

Waar dienen voedingssupplementen nou echt voor?

U ziet ze in bijna elke drogisterij wel voedingssupplementen, maar waar dienen ze nou echt voor? Voedingssupplementen bestaan uit vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Vitamines zorgen ervoor dat u zich op de juiste manier ontwikkelt en ook zorgen ze ervoor dat uw lichaam goed functioneren kan. Omdat het van belang is voor ons gezondheid en ons lichaam het niet zelf kan aanmaken, moet u goed letten op wat u eet. Het kan heel moeilijk zien en daarom zijn er voedingssupplementen. U kunt bijv. vitamine B12, B3, B5 innemen en daarmee heeft u de dagelijkse vitaminen toch binnen gekregen. Mineralen zijn net als vitaminen gezonde stoffen die onmisbaar zijn voor uw lichaam.  Mineralen komen voor in groente en vlees. We hebben per dag gemiddeld 2,4 gram mineralen nodig. Heeft u dit niet? Dan is het wellicht een idee om voedingssupplementen in te nemen. Enkele voorbeelden van bioactieve supplementen zijn: zink, calcium, jodium. Deze zijn vaak gevormd in capsules. De supplementen zijn allemaal gecontroleerd en zijn allemaal vrij van schadelijke stoffen.  Op www.perfecthealth.nl bieden ze verschillende soorten voedingssupplementen aan van hoogwaardige kwaliteit.

Populariteit voedingssupplementen gestegen

In de afgelopen jaren is men zich erg bewust geworden dat de manier waarop u eet belangrijk is voor uw gezondheid. Toch hebben mensen geen zin om te kijken welke voedingstoffen er in de producten zitten die hen lichaam binnenkrijgt. Daarom kopen heel veel mensen voedingssupplementen, u kunt er gemakkelijk aan komen en het is gezond.  Er is dus heel veel vraag naar. Een belangrijk voedingssupplement voor de hormoonhuishouding kan ook behulpzaam zijn. Op de achterkant staan de hoeveelheden die u moet innemen, waardoor het ook gemakkelijk te gebruiken is. Pas op! Het overschrijden van de maximale hoeveelheid van de supplementen kunnen schadelijk zijn voor uw lichaam. Het kan ook zijn dat u sommige tabletten niet mag gebruiken als u zwanger bent of een ziekte heeft. Dit staat wel altijd aangegeven op de verpakking. Bepaalde vitamines hebben een extra smaakje bijv. citroen of munt, hier zijn dus wel extra stoffen aan toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *