Design sloten die passen bij je interieur

Een mooi interieur voor je huis komt vaak aan op de kleinste details. Op Zipser.nl vindt je daarom veel accessoires, meubelen, kunst en andere producten die je interieur op kunnen leuken. Een mooie design kapstok, stoel of een olieschilderij zijn de dingen die een interieur compleet maken. Veel van deze dingen zijn zowel functioneel als decoratief. Voor meubels vinden we het bijvoorbeeld heel normaal dat deze een functie in huis vervullen en ook als decoratie dienen om de stijl van het interieur te bepalen. Toch is het vreemd dat veel mensen bij het uitkiezen van de sloten voor een woning niet vaak naar het design van sloten kijken. Dit is ook nergens voor nodig want ook de sloten kunnen qua design op de rest van het interieur afgestemd worden.

Verschillende sloten voor verschillende interieur stijlen

We weten allemaal dat er verschillende soorten sloten op de markt zijn. We hebben het dan niet over de verschillende kleuren waarin sloten verkrijgbaar zijn. De verschillende modellen sloten die op de markt zijn passen elk weer bij een andere interieur stijl. Daarnaast zijn vrijwel alle sloten standaard in drie of meer verschillende kleuren verkrijgbaar en ook dit maakt een groot verschil om de sloten af te stemmen op de rest van het interieur. Als voorbeeld geven we in dit artikel drie voorbeelden van verschillende interieur stijlen en de sloten die hier bij passen.

Modern interieur
Voor een modern interieur waarbij de nadruk ligt op verschillende hightech toepassingen die in huis gebruikt worden kunnen ook moderne sloten gebruikt worden. Wanneer een luxe home cinema installatie, slimme thermostaat en andere moderne toepassingen de stijl van het interieur bepalen dan kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor sloten met een cijfercode of vingerafdruk. Deze sloten zijn alom verkrijgbaar tegenwoordig en worden steeds goedkoper. Bovendien passen dergelijke sloten goed bij de rest van het interieur.

Klassiek interieur
Bij een klassiek interieur worden vaak meubelen en andere accessoires in huis gebruikt die oud zijn of een oud en klassiek uiterlijk hebben. Hoewel het niet slim is om antieke sloten te gebruiken voor je huis in verband met de geringe mate van beveiliging die deze sloten bieden zijn er wel design sloten op de markt die een oud en klassiek uiterlijk hebben. Zo kan een oud uitziende klassieke deur worden gebruikt met bijpassende sloten.

Minimalistisch interieur
Een minimalistisch interieur kenmerkt zich meestal door het gebruik van slechts twee of drie verschillende kleuren in het gehele interieur. Vaak is dit de kleur wit met één of twee verschillende tinten zwart, grijs of bruin. Om deze interieur stijl succesvol te implementeren moeten deze kleuren over het gehele interieur consistent toegepast worden. Dit geldt dus ook voor de sloten van de woning. De meeste sloten zijn vaak wel in kleuren verkrijgbaar die passen bij deze interieur stijl. Als dit niet het geval is zou je zelfs sloten kunnen laten verchromen, verzinken of in een andere kleur laten maken. Uiteindelijk zijn het deze kleine details die een interieur wel helemaal afmaken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *