Zo kan je veilig en snel een tattoo weg laten halen!

Op een bepaald moment in ons leven hebben we allemaal wel eens iets gedaan waar we spijt van hebben. Voor sommigen van ons is die spijt in de vorm van een tatoeage. Misschien was het een spontane beslissing die je nam terwijl je onder invloed was, of misschien is het gewoon iets wat niet meer weerspiegelt wie je bent. Wat de reden ook is, er is geen reden om je zorgen te maken! Er zijn nu meer mogelijkheden dan ooit om tatoeages veilig en snel te verwijderen. Laten we samen eens kijken naar een paar van de meest populaire methoden.

Laser tattoo verwijdering

Verwijderen van tatoeages met behulp van laseren is één van de populairste methoden om ongewenste inkt te verwijderen. De laser breekt het pigment van de tatoeage af, zodat je lichaam het op natuurlijke wijze kan verwijderen. Het aantal sessies dat nodig is voor volledige verwijdering hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en kleur van de tatoeage en natuurlijk je huidtype. Laat je vooraf goed informeren bij een kliniek voor huidtherapie in Amsterdam. De meeste mensen zullen echter al na een paar sessies een aanzienlijke vervaging zien. Laserontharing wordt meestal uitgevoerd als een serie behandelingen, met 4-6 weken tussenruimte. De meeste mensen zullen 6-10 behandelingen nodig hebben om permanente haarverwijdering te bereiken. Bijwerkingen van laser ontharen zijn zeldzaam, maar kunnen tijdelijke roodheid, zwelling en blaarvorming zijn. 

Huid ablatie

Dermale ablatie is een andere manier om tatoeages te verwijderen. Bij deze methode worden hoogfrequente geluidsgolven gebruikt om het pigment in de tatoeage te breken, zodat je lichaam het kan verwijderen. Huid ablatie is over het algemeen minder pijnlijk dan tattoo laseren en er zijn vaak minder behandelingen nodig om volledige verwijdering te bereiken. Als je een tattoo veilig en snel wilt verwijderen, zijn er dus verschillende methoden waar je uit kunt kiezen. Overleg met je dermatoloog of cosmetisch chirurg voor de beste methode voor jou! 

Intens gepulseerde lichttherapie

Intens gepulseerde lichttherapie (IPL) is een nieuwere methode om tatoeages te verwijderen. IPL gebruikt lichtpulsen om het pigment in de tatoeage te breken, zodat je lichaam het kan verwijderen. IPL is over het algemeen minder pijnlijk dan laser tatoeage verwijdering en er zijn vaak minder behandelingen nodig om volledige verwijdering te bereiken. Bovendien is gebleken dat IPL ook doeltreffend is voor de behandeling van andere huidaandoeningen, zoals zonneschade en ouderdomsvlekken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *