welke-shampoo-past-het-beste-bij-mijn-haar

Het haar op jouw hoofd verzorgen is hartstikke belangrijk. Om dit te kunnen doen, zal je natuurlijk de fijnste shampoo moeten hebben voor jouw haar. Weet jij niet zo goed welke shampoos er zijn en welke dan precies het beste is voor jou? Dan is het jouw geluksdag, want hieronder is de belangrijkste informatie verzameld over de verschillende soorten shampoos. Lees dus lekker even verder om erachter te komen welke shampoo het beste past bij jouw haar. 

 

Dun haar

Sommige mensen hebben last van dun haar. In de meeste gevallen hebben deze mensen ook last van haaruitval. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Om de haargroei te bevorderen, zijn bepaalde ingrediënten belangrijk. Dit betekent dat je het beste een zilvershampoo kan gebruiken met ingrediënten zoals niacinamide en biotine. Daarnaast is het belangrijk dat je zo min mogelijk föhns of krultangen gebruikt. Dat kan het haar behoorlijk beschadigen en dat is vervelend als je al heel dun haar hebt van jezelf. 

 

Beschadigd haar

Beschadigd haar kan ontstaan zijn door verschillende dingen. Het is belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om het haar niet meer te beschadigen. Als jij op zoek bent naar een shampoo, kan je het beste zoeken naar een shampoo met voedende oliën. Onder voedende oliën vallen bijvoorbeeld argan- en kokosolie. Het is namelijk niet de bedoeling dat de shampoo voor beschadigd haar vol zit met zware ingrediënten. Probeer een shampoo te vinden met een uv-filter. Het uv-filter kan het haar goed beschermen om te voorkomen dat het haar nog verder beschadigt. 

 

Krullend haar

In het geval dat jij krullend haar hebt, is het van belang dat je echt de juiste shampoo gebruikt. Krullend haar kan voor veel mensen wat ingewikkeld zijn om te verzorgen. Een final wash shampoo of een imbue shampoo zijn onder andere erg geschikt voor krullend haar. De imbue shampoo bevat bijvoorbeeld allerlei ingrediënten die goed werken voor mensen met krullend haar. Bepaalde ingrediënten zal je met krullend haar echt moeten vermijden. Dat zijn ingrediënten zoals siliconen of sulfaten, omdat deze ingrediënten het haar helemaal afsluiten en dat is niet goed voor het haar. 

 

Poreus haar 

Mensen kunnen verder last hebben van poreus haar. Hier kan nog verschil in zitten. Iemand met laag poreus haar heeft vooral een shampoo nodig waarin geen zware oliën zijn verwerkt. Amandelolie kan wel verwerkt zijn in de shampoo, omdat dit onder een lichte olie valt. Heb jij last van hoog poreus haar? Ga dan voor een shampoo met milde ingrediënten. Dit betekent dat de shampoo in ieder geval geen sulfaten mag bevatten. Sulfaten en poreus haar zijn niet de beste combinatie, dus laat shampoos daarmee vooral lekker liggen in de winkel.