4 tips voor mooie, gezonde nagels

Of je nu je nieuwe ring wilt showen of iemand een hand wil geven, je handen zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijke vertoning en je gebruikt ze dagelijks meerdere keren. Wanneer je onverzorgde nagels hebt, kun je al snel helemaal onverzorgd overkomen. Dit is niet fijn voor jezelf, maar ook niet voor de mensen waar je mee te maken hebt. In dit artikel geef ik je vier tips voor mooie, gezonde nagels. 

Gebruik producten van kwaliteit

Wanneer je bezig bent met je eigen verzorging en dus ook de verzorging van je nagels is het belangrijk om producten van kwaliteit te gebruiken. Denk hierbij aan goede nagellak. In de winkels, nagelgroothandel en webshops heb je zoveel keuze dat je soms niet weet wat je moet kopen. Soms kan het geen kwaad om voor een iets duurder merk te gaan, dit blijft vaak ook langer zitten. Weet je echt niet wat je moet kiezen? Dan kun je altijd kijken wat nagelstylistes gebruiken. Zij gebruiken in de meeste gevallen producten die goedgekeurd zijn voor je nagels. 

Verzorg je nagels goed

Alles begint bij goede verzorging. Smeer je handen inclusief nagels regelmatig in met een verzorgende olie of handcrème. Hierdoor drogen je handen en nagels minder snel uit. Daarnaast is het ook belangrijk om eens in de zoveel tijd je handen en nagels eens een ‘grote beurt’ te geven. Duw je nagelriemen terug, verwijder oude nagellak en vijl je nagels weer mooi in vorm. Ook bepaald voedsel kan invloed hebben op je nagels. Zo kun je vaak aan je nagels merken als je een bepaald tekort hebt.  

Gebruik je nagels niet als hulpmiddel

Iedereen doet het wel eens, zijn of haar nagels gebruiken om iets open te maken of iets weg te krabben. Je nagels zijn hier erg handig voor, maar het is niet zo goed voor de nagels zelf. Je kunt ze dan ook beter niet gebruiken als hulpmiddel. Hierdoor worden ze zwakker en gaan ze sneller scheuren. Probeer dit dan ook te minimaliseren, zodat je je nagels mooi en sterk houdt.  

Maak geen gebruik van agressieve middelen

Zorg dat je nagels zo min mogelijk in aanraking komen met agressieve middelen. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen of andere chemische producten. Deze kunnen de beschermende laag van je nagels aantasten. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld handschoenen te dragen wanneer je aan het schoonmaken bent met bepaalde middelen.

Iemands Hand Met Roze Manicure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *