Zou je beter een auto kunnen leasen of kopen?

Of een auto leasen voordeliger is dan kopen, verschilt per situatie. Het is vaak niet mogelijk om zelf de berekening te maken, daarom word je door middel van deze blog geholpen met de voordelen en nadelen van leasen en kopen. Dus kom erachter in dit blog wat jouw voorkeur heeft.

Private lease goedkoper dan een auto kopen?

In een groot aantal van de gevallen zou je met private lease in vergelijking met een auto kopen, goedkoper uit kunnen zijn. Al helemaal wanneer je bij het kopen van een auto geld moet lenen van de bank.

Hoe kan het zo zijn dat leasen goedkoper uit zijn? De leasemaatschappijen kunnen de auto’s met hoge kortingen inkopen, onderhouden en verzekeren. Daar kun je gewoon als particulier niet aan tippen. Daarnaast kan een leasemaatschappij na de leaseperiode de auto eenvoudig weer verkopen.

Daarnaast moet je de afweging maken, wil ik een nieuwe auto of ben ik tevreden met een tweedehandsauto. Wanneer jij als particulier een nieuwe auto wil gaan kopen dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je de auto zou gaan leasen. Wanneer je helemaal niet opzoek bent naar een nieuwe auto, maar een tweedehandsauto en je hoeft hiervoor geen geld te lenen, dan ben je zeker goedkoper uit als je hem gaat kopen.

Maak voor jezelf de afweging of je een nieuwe of een tweedehands auto wil.

Schadevrije jaren erg belangrijk

De hoogte van een no-claimkorting op een autoverzekering maakt een groot verschil in leaseprijzen. Bij 0% no-claim slaat de balans volledig in het voordeel van een auto leasen. Alleen wanneer je veel schadevrije jaren hebt, is kopen vaak voordeliger dan leasen. Alleen per type auto, kilometrage en looptijd zitten grote verschillen.

Voordelen van zelf een auto kopen

Wanneer jij genoeg spaargeld hebt om een nieuwe auto te kopen, ben je vaak goedkoper uit dan private lease. Enkele voordelen van een auto kopen:

  • Wanneer je een auto koopt, dan heb je minder problemen bij het afsluiten van een hypotheek, dit heb je wel bij private lease. En je hebt natuurlijk zelf de keuze voor welke auto je gaat.
  • Wanneer je veel schadevrije jaren hebt gereden, is dit een groot voordeel voor de kosten bij een autoverzekering.
  • Als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, is het kopen van een eigen auto voordeliger wanneer je een leaseauto gebruikt. Hier zit je vaak vast aan een kilometerbundel.

Maar dit is alleen het geval wanneer je genoeg spaargeld hebt, anders kun je beter kiezen voor leasen van een auto. Voor de meer flexibelere leases, kom je uit bij shortlease. Wil jij nou ook een shortlease in Groningen of shortlease in Emmen? Bekijk dan snel onze website voor de aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *