Hoe je met een iPhone 7 met hoesje de beste foto’s kunt maken

Met een iPhone 7 met hoesje kun je goede foto’s maken. Waar Apple de laatste tijd achterliep met de camera’s is dat nu niet meer het geval. Het merk heeft merken zoals Samsung en Huwaei voorbijgestreefd. De iPhone 7 met hoesje heeft veel nieuwe functionaliteiten, maar de camera springt er wel uit. De telefoon heeft een megapixel iSight camera en heeft veel handige en nieuwe functies zoals optische beeldstabilisatie, automatische HDR foto’s, gezichtsherkenning, burst-modus, slow-motion modus enzovoort. Door de vele mogelijkheden en extra functionaliteiten weet je bijna niet meer hoe je normaal gewoon een foto kunt maken. Hieronder staan vier tips waarmee je de beste foto’s kunt maken met jouw telefoon.

Vier tips voor maken van foto’s met een iPhone 7 met hoesje


Een van de handige functionaliteiten van een iPhone 7 met hoesje is de optie Grid op je camera. Deze optie helpt je erbij om objecten en mensen beter tot hun recht te komen op een foto.  Dat heeft te maken met de optie van drie, een regel dat mensen of objecten het beste op de foto staan als ze op een derde van de afbeelding staan. Juist niet in et midden, half in beeld of helemaal van boven, maar op een derde van boven, de zijkant of van onderen.  De lijntjes op het grid zijn precies op een derde van zowel de boven, onder als zijkanten van de foto verdeeld. Hierdoor hoef je er niet lang over n te denken maar moet je ervoor zorgen dat hetgeen wat je in beeld wilt hebben op een van de kruisingen van de lijnen te plaatsen . Een andere handige functionaliteit van de iPhone 7 met hoesjes is de automatische HDR-functie. Met  een HDR foto worden de contrasten tussen de donkerste en lichtste delen  van een beeld op de juiste manier belicht. Op oude iPhone moest je na het maken van een foto deze aanpassen naar een HDR-instelling, maar tegenwoordig kan het door simpelweg de HDR optie van je iPhone in te schakelen.

Foto’s in het donker en zonder zoomen


Hoewel de camera’s in een iPhone 7 met een hoesje erg goed, blijft het een  nachtmerrie om foto’s te maken in het donker met een smartphone. En helaas is de iPhone 7 camera hierop geen uitzondering. Toch is er een kanttekening, want in vergelijking met andere smartphones, doet de iPhone 7 met hoesje het  nog vrij aardig als het aankomt op foto’s in het donker schieten. Maar wil je echt goede foto’s maken in het donker, dan kun je het beste de app Nightcap Pro app downloaden. Iets anders wat je ook beter kunt vermijden met maken van foto’s op de iPhone 7 met hoesjes is het gebruik maken van inzoomen. De vuistregel voor het maken van mooie foto’s is dat je nooit de zoom optie gebruikt. Want je verliest kwaliteit, helderheid, stabiliteit en je krijgt er ruis voor in de plaats. De camera’s en lenzen van de iPhone 7 zijn namelijk niet speciaal gemaakt om zoom-foto’s te maken. Hierdoor kun je dit dus beter overslaan en kiezen voor een foto uit te verder Wil je wel iets van dichterbij fotograferen? Ga dan gewoon dichterbij de mensen of het object staan en je hebt de zoomfunctie niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *