Als ontwerper een 3D printer kopen

Een 3d printer kopen als ontwerper. Dat kan nog eens een goede investering zijn. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk dat je jezelf heel veel nieuwe mogelijkheden geeft. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je hele nieuwe soorten ontwerpen heel gemakkelijk kunt maken. Dit is natuurlijk altijd interessant. Of het ontwerpen nu je werk is, of dat je het voor je plezier doet, maakt daarbij natuurlijk geen verschil. Wel is het slim om een aantal zaken goed op orde te hebben. Aan de hand daarvan kan je dan de juiste keuze maken. Let daarom op het volgende.

De verschillende soorten filament
Een 3D printer kopen doe je mogelijk met een doel voor ogen. Het is ook mogelijk dat je gewoon wilt zien wat de mogelijkheden zijn. In dat opzicht is het dan slim om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van filament. Dit is het materiaal waarmee je de 3D prints maakt. Dit is over het algemeen een vorm van plastic. Daar zijn veel verschillende varianten in. Daarnaast is het voor sommige 3D printers ook nog eens zo dat ze ook andere materialen aankunnen. Het is dus wel goed om dit vooraf even uit te zoeken.

Direct ermee aan de slag
Een 3D printer kopen als ontwerper kan je mogelijkheden verrijken, maar dan wel wanneer je er goed mee overweg kunt. Daarom is het bijvoorbeeld aan te raden om een printer te nemen die niet te lastig in gebruik is. Dat betekent bijvoorbeeld dat je er direct mee aan de slag moet kunnen gaan. Deze printers worden ook wel desktopprinters genoemd. Ze zijn helemaal ontwikkeld en opgebouwd zodat er direct mee gewerkt kan worden na de aanschaf. Omdat de bediening relatief simpel is, is het al snel mogelijk om alles voor elkaar te hebben. Dit is een voordeel.

Kijken naar het budget
Het is wel aan te raden om altijd te kijken naar het budget dat je hebt. Een 3D printer kopen kan je zo uitgebreid maken als je wilt, maar bedenk dan wel dat dit ook in de kosten terug te zien zal zijn. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Al is het goed om te weten dat met de relatief goedkope modellen juist ook een hele goede verhouding tussen prijs en kwaliteit is te realiseren. Dat is natuurlijk wel ook een belangrijk gegeven. Het is slim om dit dus wel even goed af te wegen.

3d Ninja – 3d printer winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *