De Prusa i3 mk3 als slimme 3D printer

3D printers staan bekend om de mate van innovatie die er in ieder nieuw model zit. Bij de Prusa i3 mk3 is dat nog groter dan ooit. Het is de printer die als de slimme printer onder de 3D printers wordt gezien. Dit komt natuurlijk niet in de laatste plaats omdat dit ook het uitgangspunt was bij de ontwikkeling door de fabrikant. Met dat in het hoofd gehouden zijn bijvoorbeeld zaken als veiligheid, snelheid en stabiliteit vooropgesteld. Dit maakt het een model dat bruikbaar is voor allerlei verschillende soorten gebruikers. De volgende zaken zijn hierin van belang.

De negen punten van aandacht
De Prusa i3 mk3 kent negen punten van aandacht. Dit zijn de punten waarop specifieke sensors zijn aangebracht om de zaken te monitoren. Daarmee zorgt de fabrikant ervoor dat het goed mogelijk is om de zaken in de gaten te houden. Wanneer op één van deze punten een fout wordt geconstateerd, dan zal de printer hier actie op ondernemen. Bijvoorbeeld door bij te sturen of door het proces te onderbreken. Op die manier zijn er nauwelijks nog fouten in het printproces mogelijk. Dit komt de kwaliteit van de resultaten ook sterk ten goede op alle vlakken.

Gebruiksgemak nog groter gemaakt
Ook het gebruiksgemak was een belangrijk punt van aandacht bij het ontwikkelen van de Prusa i3 mk3. Ook hierin spelen de 9 sensors een rol. Al is het ook zo dat de printer gewoon gemakkelijk te bedienen is. Omdat niet alleen de hardware sterk en stevig is, maar ook de software duidelijk en goed te begrijpen is. Op die manier kan er dus door allerlei doelgroepen mee gewerkt worden. Dat maakt het zowel voor beginners als voor gevorderden een sterke printer om mee aan de slag te gaan. Dit was ook een belangrijke doelstelling bij het ontwikkelen van de 3D printer.

De toepassing van het heatbed
Vraag het de gevorderden en zij zijn het erover eens. De Prusa i3 mk3 is vooral ook aantrekkelijk vanwege de manier waarop met het heatbed wordt omgegaan. De mogelijkheid om dit gemakkelijk te verwisselen maakt de 3D printer beter bruikbaar dan ooit. Zowel door het gladde model als door het ruwe model is dit mogelijk. Voor vaste gebruikers is duidelijk hoeveel voordeel dit biedt. Zo zijn de resultaten van de prints nog beter aan te sluiten op de persoonlijke wensen. Het is slim om dit optimaal te benutten als gebruiker. Zo haal je alles eruit wat erin zit.Prusa i3 mk3 kopen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *