Welke schoenen draag ik op casual Friday?

Steeds meer bedrijven waar men de hele week in maatpak rondloopt doen aan casual Friday. Op deze werkdag mag je dan comfortabele casual kleding dragen. Veel mensen vinden het moeilijk om zich casual te kleden, want iedereen heeft een andere visie op casual. Wat voor de één casual is, is voor de ander weer te netjes of juist te slordig. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit, kies je voor badslippers of voor nette Floris van Bommel schoenen? Ik heb voor jou de do’s en dont’s van schoenen op casual Friday op een rijtje gezet.

Don’t wear!

Om te beginnen: ga niet met slippers naar je werk. Slippers zijn bij de meeste bedrijven echt niet goed genoeg. Dit komt doordat voeten en tenen als onhygiënisch worden beschouwd. Crocs, Uggs en sokken-in-sandalen zijn ook echte no-go’s.

Bij sommige bedrijven kunnen sneakers, maar niet bij elk bedrijf. Het is belangrijk om te kijken of je sneakers aan kunt op casual Friday. Observeer je collega’s en stem je eigen schoenen daarop af. Zorg dat je sowieso geen oude, half kapotte sneakers aan hebt, je laat namelijk wel een bepaalde indruk achter bij je collega’s en baas.

Wat kan je wel dragen?

Zoals net al vernoemd kunnen in sommige bedrijven sneakers wel. Wil je safe zijn? Dan kan je kiezen voor veterschoenen. Floris van Bommel schoenen zijn een voorbeeld van nette veterschoenen die prefect staan bij een (smart-) casual look. Naast veterschoenen zijn chelsea boots ook de perfecte oplossing als je niet kunt kiezen voor jouw schoenen. Dit zijn nette schoenen, maar dan zonder veters. Ze zijn er in allerlei kleuren en merken beschikbaar.

Dus denk goed na over wat je draagt op werk. Weet je niet wat je aan moet? Draag in ieder geval geen slippers of crocs, maar kies voor een veilige optie zoals Floris van Bommel schoenen. Hou je vaan sneakers? Observeer je collega’s en kijk of dit geaccepteerd wordt. Om de juiste schoenen te vinden kun je terecht bij de herenschoenenwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *