Door de technologie zijn deze trends minder geworden

Door de wereld van de technologie zich razendsnel aan het ontwikkelen is, zijn sommige trends steeds minder populair geworden. Denk bijvoorbeeld aan een papieren Volkskrant abonnement! Of wat te denken van een abonnement bij een bibliotheek? Ook de verkoop van losse films is sterk afgenomen. Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van een streamingsdienst om de nieuwste films te kunnen bekijken. Er zijn verschillende alternatieven voor de trends van vroeger op de markt gebracht. In dit artikel lichten we een aantal van deze trends uit.

Een krant op je telefoon of tablet lezen

Het feit dat de papieren krant steeds meer verdwijnt, valt te verklaren door het grote aantal nieuwsapps. Op deze apps word je middels pushberichten als eerste op de hoogte gebracht van het laatste nieuws. Een belangrijk verschil tussen een krant en een app op je telefoon, is het feit dat bij deze apps de achtergrond bij het nieuws vaak ontbreekt. Om die reden kiezen veel mensen nog steeds voor een abonnement op hun favoriete krant. In plaats van de krant op papier te lezen, doen ze dit via hun mobiele telefoon of tablet. Het voordeel van een digitale krant is het feit, dat deze veel goedkoper en daarbij duurzamer is. Je gooit immers minder papier weg!

Een abonnement op het kijken van films

Eerder in dit artikel werd ook beschreven, dat losse films niet meer van deze tijd zijn. Mensen kiezen voor een abonnement op een streamingsdienst. Zo wordt het ook steeds minder populair om programma’s op televisie direct te bekijken. Steeds vaker kijkt men programma’s terug. Dit kan bij veel zenders in Nederland gratis. Na een week verloopt de mogelijkheid om een programma terug te kijken. Wat zijn jouw favoriete programma’s om terug te kijken? De mogelijkheid om programma’s terug te kijken past goed bij de trend waarin werkdagen volledig volgepland zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *