Babykleertjes kopen

Al ver voor je  kleine zoon of dochter geboren wordt is het leuk om alvast wat babykleertjes te kopen. Meestal kies je dan voor babykleertjes in neutrale kleuren en prima te dragen door zowel jongens als meisjes. Iedere ouder wil dat de baby trendy en hip gekleed is, toch is bijvoorbeeld de mate van comfort eigenlijk veel belangrijker dan een fraai design of kleding van een duur merk.


Kies altijd voor de meest veilige babykleertjes

Boven alles moeten kleertjes veilig zijn. Koop dus geen kleding waarvan delen los kunnen raken, met te veel strikjes en knopen bijvoorbeeld. Kies in dat kader liever voor klittenband dan voor knopen. Loszittende delen kunnen gevaarlijk zijn. Je moet er toch niet aan denken als je grote trots ongemerkt de losgeraakte knoop in de mond doet. Kleertjes zijn bij voorkeur van katoen, wol of badstof. Reden is dat deze stoffen zweet opnemen. Zorg ook dat de kleding voldoende rekbaar is en je het dus gemakkelijk over het hoofd en de armpjes van je zoon of dochter trekt.


Was de kleding al voor je baby het gaat dragen

Babykleertjes houd je niet gemakkelijk schoon. Een vlek is snel een feit. Zorg dus dat je de kleertjes wel op 60 graden kunt wassen. Het is verstandig om kleding nog voor je zoon of dochter het voor het eerst draagt al te wassen. Nog iets; hoewel de kleding nogal eens uitgevoerd zijn met een capuchon, is dit voor je baby niet altijd prettig. Ga zelf maar eens proberen te slapen op een irritante bobbel in je nek. Dat gaat je niet lukken. Je baby zit in zijn eerste levensfase ook niet te wachten op denim, dit draagt toch ook minder comfortabel.

Maat is eenvoudig te onthouden

Bij het kopen van babykleertjes speelt natuurlijk de maat ook een rol. Gelukkig kun je de maat van je baby eenvoudig onthouden. Is je baby vijftig centimeter lang? Dan koop je babykleertjes van maat 50. Meestal draagt je baby tot de derde maand maat 50 en tussen de derde en zesde maand maat 62/68. Van de negende maand tot het eerste levensjaar dragen de meeste baby’s vaak babykleertjes in de maten 74/80. Niet zo heel moeilijk om te onthouden, waardoor niets je weerhoudt om ook eens spontaan nieuwe babykleertjes voor je baby mee te nemen.

Comfort boven hip en trendy

Zorg als toekomstig ouders dat je in elk geval vier setjes kleding klaar hebt hangen voor de geboorte en dat je zeker zes rompertjes thuis hebt. Vergeet ook een mutsje niet, voldoende sokjes, een jas of vest en slofjes. Uiteraard is het soort kleding sterk afhankelijk van de maand waarin je zoon of dochter geboren wordt.  Conclusie? Bij babykleertjes draait het zeker niet alleen om hip en trendy. Je doet je baby een groter plezier door comfortabele babykleertjes te kopen, kleding die je ook nog eens gemakkelijk uit en aan kunt doen en de baby niet steeds hoofdpijn bezorgen. Een echte aanrader voor comfortabele, trendy babykleertjes is de webshop van Little Ace. En zoals bij zoveel zaken in het leven moet ook bij babykleertjes altijd de veiligheid voorop staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *