Basis zorgverzekering

In Nederland is het zo geregeld dat er een basis verzekering is die ervoor zorgt dat er een standaard zorg is op plekken zoals de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor deze zorg pakketten is het belangrijk om te weten dat deze gelijk zijn voor iedereen en worden bepaald door de overheid. De inhoud van het basis pakket kan daarom ook elk jaar weer veranderen. Elke zorg verzekeraar heeft een verplichting om iedereen te accepteren voor het basis pakket. Ze mogen dan ook niet weigeren. Wanneer je bijvoorbeeld veel schade claimt hoef je niet bang te zijn dat de verzekeraar je dus weigert. Het is dus altijd verstandig om je zorgverzekering te vergelijken op Overstappen.nl

Wie valt er onder de basis zorgverzekering?

De basis zorgverzekering 2018 is in Nederland geschikt voor alle personen die ouder dan 18 jaar zijn. Deze verzekering is dan ook verplicht. Elke burger heeft dan ook de wettelijke verplichting om zich te verzekeren. Wanneer je dit niet doet kun je in de problemen komen en zelfs een boete krijgen. Echter is er altijd een uitzondering. Zo is het zo dat militairen bijvoorbeeld zich niet voor de basis zorgverzekering hoeven aan te melden. En ook mensen die principiële bezwaren hier tegen hebben hoeven zich niet te verzekeren.

Eigen risico van de basis zorgverzekering

Het eigen risico is het bedrag dat je moet betalen wanneer je zorgkosten maakt. Het eigen risico voor 2018 is nog niet bekend. De eerste 385 euro dien je zelf te betalen en pas daarna betaalt de zorgverzekeraar de kosten. De kenmerken van het eigen risico zijn dan ook dat het geld per persoon en per kalender jaar. Je kunt er zelf voor kiezen om het verplichte eigen risico vrijwillig te laten verhogen tot een bedrag van 500 euro. Dan krijg je korting van de zorgverzekeraar elke maand op je maandelijkse te betalen premie bedrag.

Aanvullende verzekering

Om naast je basis verzekering een extra aanvullende verzekering af te sluiten is erg slim. De basis verzekering vergoed namelijk lang niet alles. Zo kun je je bijvoorbeeld verzekeren voor een extra tandartszorg. Maar ook als je vaak in het buitenland bent voor verschillende redenen is het handig om een extra aanvullende verzekering af te sluiten voor zorg in het buitenland. Maar ook voor mensen die veel klachten aan hun lichaam hebben en veel gebruik maken van de fysio therapeut is het handig om een extra fysio verzekering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *