Je huis schilderen, hoe doe je dat?

Schilderwerk is essentieel voor een woning. Naast onderhoud van je kozijnen en andere houten onderdelen, ziet mooi schilderwerk er ook nog eens fraai uit. Schilderen kun je natuurlijk door de vakman laten doen maar je kunt ook zelf aan de slag gaan indien je beschikt over de basis en de juiste materialen. Kennis is ook geen verkeerd idee, check daarom allesoverkleur.nl

Bedenk of je zelf gaat schilderen of dat je het dus toch laat doen. Uiteraard is zelf schilderen vaak voordeliger. Hou er wel rekening mee dat het enige kennis en ervaring vergt om tot een mooi eindresultaat te komen. Wanneer je zelf weinig ervaring en tijd hebt dan biedt het inhuren van een schilder wellicht uitkomst.

Indien je toch zelf gaat schilderen hou dan rekening met de omstandigheden. Het beste resultaat krijg je wanneer je onder de juiste weersomstandigheden schildert. Wanneer het te vochtig is dan droogt de verf niet goed. Ook is temperatuur belangrijk. Kijk op de verf die je gebruikt bij welke temperatuur deze moet worden aangebracht.

De juiste verf is ook van essentieel belang. Goedkopere verf is vaak verdund met oplosmiddel waardoor deze minder goed dekt. Dat betekent dat je meer verf nodig hebt en dan de verf minder mooi is en minder bescherming biedt. Daarnaast is de goedkopere verf ook moeilijker aan te brengen omdat deze dunner is. Je krijgt dus sneller uitlopers. Online is zeer veel goede verf te krijgen in verschillende webshops. Bekende merken zijn Sikkens, Sigma en Boonstoppel, te verkrijgen bij webshops als Verfpoint.

Stel het schilderen aan uw woning ook niet onnodig uit. U loopt dan het risico dat uw houtwerk onherstelbare schade oploopt waardoor u niet alleen moet schilderen maar ook uw kozijnen moet vervangen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld (steiger)houten tuinmeubelen. Wanneer u deze van de juiste bescherming voorzien (bijvoorbeeld een beits), dan blijven deze veel mooier en gaan ze veel langer mee. Zeker wanneer u meubel van een zachtere vurenhoutsoort is gemaakt, scheelt een bewerking met beits aanzienlijk in de levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *