4x Waarom een goede bureaustoel belangrijk is

Het was recent nog op het nieuws: Nederlanders zitten maar liefst 7 tot 8 uur per dag. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort beroep. Uit recent onderzoek is gebleken dat de houding van maar liefst 80 procent slecht is. Op een korte termijn is dit nog geen ramp, maar na een aantal jaar is de kans groot dat je klachten gaat ervaren. Met name aan je rug. Waar moet je precies op letten bij de juiste houding in een stoel? Lees hier de vier tips die je daarbij gaan helpen voor een betere en prettige werkhouding.

Iedereen kent het wel: dat moment dat je een beetje gaat hangen in je stoel. Dit is niet optimaal voor de natuurlijke S-vorm van de wervelkolom. Op het moment dat je langdurig in deze houding zit, kan je na verloop van tijd behoorlijke klachtne krijgen aan bijvoorbeeld je rug. Dit uit zich in verschillende klachten zoals zenuwklahcten, weersfelirritatie of aderafknelling. Een goede zithouding is dan ook erg belangrijk, zeker bij de beroepen waar je veel bij zit achter een computer.

Om je zithouding te verbeteren spelen een aantal factoren een rol zoals: de juiste zithoogte, de juiste zithoek, de juiste zitdiepte en de juiste hoogte voor je armen.

De zithoogte

De juiste zithoogte klink van zelf sprekend. Toch zit het meerendeel van de bevolking niet op de goede zithoogte achter zijn of haar computer. Vaak wordt er gedacht dat je hoog moet zitten om goed te kunnen functioneren. Dit is een van de meest gemaakte fouten. Doordat je namelijk niet met je voeten op de grond terecht komt uit dit zich vaak in lachten in de armen en daarnaast is het opstaan en verzitten op de stoel ook lastiger. Bij een te lage houding uit dit zich in een bolle rug. Maar wat is dan wel de juiste zithoogte? Dit bereik je op eht moment waaneer je benen in een hoek van 90 graden op de gront staan. Daarnaast moet er een hand ruimte zijn tussen de bovenkant van de knieholte ne de zitting.

De zithoek en diepte

Voor de juise zithoek is het belangrijk dat de houding van je rug recht is. De juiste zithoek bevind zich tussen de 95 en 105 graden. Bij een schuinere houding ben je eerder geneigd onderuitgezakt te zitten op je stoel. Om de juiste zitdiepte te bereiken is het van belang dat je rugleuning goed aansluit op de stoel.

Hoe is jouw zithouding? Goede bureaustoelen spelen een belangrijke rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *