Hoe kies je het juiste matras?

Voor het creëren van een optimale slaapomgeving is het zeer belangrijk dat je ook een matras hebt dat goed bij je past. Er komt bij het kopen van een matras dan ook veel kijken en niet alles is altijd vanzelfsprekend, vandaar dat een aantal zaken wel eens vergeten worden. Er zijn zeer veel matrassen en elk matras is weer anders. Hieronder een paar tips voor het kopen van een nieuw matras.

Allereerst moet je bij het uitzoeken van een nieuw matras rekening houden met je lengte en je gewicht. Het matras moet ten slotte niet te kort zijn en het matras moet goed aansluiten bij je lichaam. Daarnaast moet je natuurlijk wel de goede afmetingen hebben, een matras 120×200 verschilt nogal van een matras dat 160×200 is. Ten tweede beïnvloedt ook je slaaphouding de keuze van een matras. De meest voorkomende slaaphoudingen zijn de zijligging en de rugligging. Het lichaam moet bij beide houdingen wel op de juiste manier ondersteund worden, vandaar dat het zeer belangrijk is dat ook hier naar wordt gekeken en dat aan de hand daarvan ook advies wordt gegeven. Ten slotte moet je natuurlijk altijd naar je eigen wensen en verwachtingen kijken. Wanneer je je graag aanpast aan de weersomstandigheden zijn er hier matrassen voor, maar ook wanneer jij een matras dat goed ventileert belangrijk vindt, dan is dit zeker mogelijk.

Na het lezen van deze tips ben jij klaar om een nieuw matras te gaan kopen. U kunt natuurlijk altijd advies vragen aan aanbieders van matrassen en een proefperiode is vaak ook zeer handig. Je wilt ten slotte wel te weten komen of het matras ook echt bij jou past en dit weet je pas na een tijdje. U zit ten slotte niet te wachten op rug- en nekklachten, omdat u het verkeerde matras heeft gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *