Extra mouwlengte overhemden komt steeds vaker voor

Overhemden zijn van alle tijden, maar extra mouwlengte overhemden zijn een trend. Mouwen worden gemaakt in verschillende lengten, zodat elke man een goedpassend overhemd kan aanschaffen. Iedere man, ieder postuur is weer anders, en daar worden de overhemden op aangepast.

 

Verandering van bouw

In de loop van de afgelopen tientallen jaren is de bouw, ofwel het postuur, van de Nederlandse man behoorlijk veranderd. Mannen van nu hoeven over het algemeen minder zware lichamelijke arbeid te verrichten in vergelijking met mannen die honderd jaar geleden leefden. Ook zijn er betere voorzieningen, zoals verwarming, goede matrassen en meer tijd om te ontspannen. En natuurlijk heel belangrijk: een betere gezondheidszorg en voeding. Doordat we zoveel fruit, groenten en andere levensmiddelen importeren van over de hele wereld, hebben we een gevarieerde voedselinname. Dat zorgt voor genoeg bouwstoffen in je lichaam om te kunnen groeien. Door al deze factoren is het mannelijk postuur flink gegroeid, door alle extra voeding en betere omstandigheden houdt het lichaam meer energie over om groot te worden. Daardoor zijn mensen met eenzijdig eten en armoedige omstandigheden gemiddeld een stuk kleiner. In de 19e eeuw was de gemiddelde Nederlandse man 164 cm, tegenwoordig is dat 184 cm.

 

Aangepaste overhemden

Een duidelijk verschil van 20 centimeter in ongeveer 100 jaar tijd. Als die trend zich door zet, betekent het dat de gemiddelde Nederlandse man, elke 5 jaar een centimeter langer wordt. Al is de verwachting dat die groei na verloop van tijd stagneert. Nederlandse mannen zijn een van de langste mannen op de wereld. Gelukkig wordt de kleding, zoals overhemden en broeken, daarop afgestemd. Zo zijn er bijvoorbeeld overhemden met extra ruglengt en extra mouwlengte. Op de website Mouwlengte7.com zijn er bijvoorbeeld overhemden te koop met extra mouwlengte. Vroeger was het zo dat er niet veel overhemden te vinden waren met extra mouwlengte, maar via Mouwlengte7.com is er gelukkig genoeg keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *