3 redenen waarom een shake helpt afvallen

Er is veel te doen omtrent het nemen van een eiwit shake en de werking ervan. Al meerdere keren is er beweerd dat een eiwit niet zou werken en het je geld niet waar is. Om jou meer informatie geven over wat een eiwit shake is en wat de werking ervan is schreven we dit artikel. Een eiwit shake werkt namelijk wel degelijk. Het bevat een hoog aantal eiwitten en andere voedingstoffen, en dit is, zeker na een intensieve training, geen overbodige luxe. Wanneer je ervoor kiest om te gaan afvallen kunnen eiwit shakes je hier zeker bij helpen. Daarom geven we jou 3 redenen waarom je kan afvallen met shakes.

Waarom een eiwit shake?

Een eiwit shake is een makkelijke manier om snel en gemakkelijk een groot aantal gram eiwitten binnen te krijgen. Vooral wanneer je intensief hebt gesport is het belangrijk om snel eiwitten in te nemen zodat je spieren kunnen gaan herstellen. Met een eiwit shake heb je daarom een rijke bron van eiwit die snel op te nemen is. Daarnaast zijn er heel veel verschillende smaken, zo is er voor iedereen een smaak die hij/zij lekker vindt. Naast het feit dat een shake boordevol voedingstoffen zit, zijn er een aantal redenen waarom een shake helpt met afvallen. Dit zijn de volgende 3 redenen:

 

  1. Uitstekende vervanger voor ongezonde tussendoortjes
  2. Stimuleren voor het verliezen van vet
  3. Efficiënt voor het herstellen van je spieren

 

Een eiwit shake voedt behoorlijk en weerhoudt je er daarom van om ongezonde snacks te gaan eten. Daarnaast stimuleert het om vet te verliezen en helpt het je spieren snel en goed te laten herstellen om zo een maximaal spiermassa op te bouwen.

Afvallen met 6 maaltijden per dag

Veel mensen dat gezond leven gepaard gaat met weinig eten. Dit is fout. Je valt misschien wel kilo’s af, maar gezond is het zeker niet. Het lichaam heeft gedurende een dag voeding nodig, niet alleen om een verzadigd gevoel te krijgen, maar ook om spierverlies te voorkomen. Wanneer je 6 maaltijden per dag neemt zorg je ervoor dat je lichaam maximaal herstelt en verzadigd blijft. Daarnaast heb je geen hongergevoel gedurende de dag en zal je minder snel ongezond gaan snacken. Om het beter vol te houden is het van belang om gevarieerd te eten. Gezond eten hoeft namelijk niet vies te zijn, je kan het zo lekker maken als dat je zelf wilt! Een voorbeeld van een eetschema ziet er als volgt uit:

 

Ochtend:                             500 gr mager kwark met noten en een appel

Tussendoor:                       2 crackers met kipfilet

Lunch:                                   150 gr tonijn met ijsbergsla en komkommer

Tussendoor:                       eiwit shake met een banaan

Diner:                                   150 gr kip met wok groenten en volkorenpasta

Avondsnack:                      250 gr magere kwark met muesli

Calorieën laten je kleren krimpen!

Om er maar de spot mee te drijven, calorieën laten je kleren krimpen. Wanneer je te veel calorieën binnenkrijgt op een dag zal je hiervan dikker worden. Op een gegeven moment zullen je kleren dan niet meer goed passen en worden ze te klein. Om dit te voorkomen is het belangrijk om bewust te gaan leven. Daarnaast voel je je zelf een stuk beter wanneer je gezond leeft. Als iemand bezig is met gezond eten en veel sporten wordt het stofje serotonine aangemaakt. Ook wel het “blijheidsstofje” genoemd. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat jij beter in je vel gaat zitten. Om het maximale uit je training te halen is het belangrijk om de juiste voeding te consumeren. Zo bouwt je spiermassa zich op en zal je vetpercentage afnemen. Als je kleren niet meer passen omdat je spiermassa te groot wordt is in de meeste gevallen een stuk leuker dan wanneer ze niet meer passen vanwege het groeien van je vetpercentage. Met een voedingsschema waarin eiwit shakes zitten zal je snel afvallen. Twijfel daarom niet langer en begin ook aan een eiwitrijk dieet!

Jezelf nooit afvallen is de beste lijn

Het is belangrijk om jezelf niet af te vallen, kijk niet naar anderen in een sportschool, en hoe goed sommige mensen al zijn afgetraind. Je bent er namelijk voor jezelf. Als je jezelf afvalt zal dit je motivatie naar beneden halen. Blijf daarom positief en maak voor je begint een foto, zo kun je na het verloop van tijd nog een foto maken om de progressie die je hebt geboekt te kunnen zien. De eerst stap heb je al gezet naar een gezonde levensstijl, namelijk de keuze maken om eraan te gaan beginnen! Zet hem op en blijf positief, zo haal jij je doel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *