Zonder stress verhuizen doe je zo

Verhuizingen worden vaak gezien als stressvolle momenten. Dit komt de verhuizing vaak niet ten goede en wil nogal eens leiden tot slapeloze nachten. Zonde, want een verhuizing hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Met een gedegen voorbereiding, de juiste hulp en de juiste materialen is namelijk helemaal niet moeilijk om soepel en snel van de ene woning  naar de andere woning te verhuizen.

Allereerst is het belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van je verhuizing. Ga op zoek naar een goed verhuisbedrijf dat voldoet aan je wensen. Wil je veel zelf doen en het minimale uitgeven aan een verhuisbedrijf? Dan kun je bijvoorbeeld studenten inhuren. Hou er dan wel rekening mee dat je minder kwaliteit in huis haalt en dat het duur en de kwaliteit van je verhuizing lager kan zijn.

Wil je een verhuisbedrijf dat extra zorg en diensten levert? Vergelijk dan eens online wat aanbieders, vraag een offerte op, maak kennis met het bedrijf en kijk of ze voor jou de juiste partij zijn. Vooral wanneer je net even wat meer hulp nodig hebt omdat je een complexere verhuizing hebt (wanneer je bijvoorbeeld senior bent, opslag tussen de verhuizingen door nodig hebt of je verhuizing vanwege de locatie extra aandacht vraagt), is het raadzaam om een verhuisbedrijf met ervaring te zoeken. Hierdoor weet je vooraf goed waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor nare verassingen te staan omdat hun inschatting fout bleek te zijn. Voor de regio Alkmaar en Haarlem kun je bijvoorbeeld is kijken naar Verhuisbedrijf Joh Post, zij hebben veel ervaring met complexere verhuizingen.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt en het juiste verhuisbedrijf hebt uitgekozen, is het een kwestie van plannen en uitvoeren. Zorg dat je voldoende materialen hebt zoals verhuisdozen en verhuisdekens. Ga systematisch te werk en pak alles per kamer in. Schrijf op de dozen waar ze naartoe moeten, dit scheelt veel werk wanneer je in je nieuwe huis bent aangekomen. Denk ook aan de details zoals bijvoorbeeld het reserveren van parkeerplekken op de dag van verhuizen. En dan het liefste zo dicht mogelijk bij je oude én nieuwe huis. Dat scheelt weer tijd met laden en lossen.

Als je bovenstaande stappen volgt dan moet je verhuizing zonder al te veel stress kunnen verlopen. Alvast succes met inpakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *