De voordelen van kunststof plinten

zipser

Plinten plaatsen is één van die vele taakjes op de lijst van de doe-het-zelver die zijn huis renoveert. In de drukte vergeten we soms aandacht te besteden aan een doordachte keuze van plinten. Onterecht, zo blijkt vaak achteraf… Plinten die zich niet laten schilderen, die beschadigd raken door water of stoten, die zeer moeilijk te plaatsen zijn, … Het zijn vervelende problemen die je kan vermijden door op voorhand voldoende na te denken over de optimale keuze. Tegenwoordig maken professionals steeds vaker gebruik van kunststof plinten. Dit type plinten brengt heel wat voordelen met zich mee.

Bestand tegen water en tegen schokken.

Niets vervelender dan proberen te poetsen zonder je plinten nat te maken. Daarom zijn kunststof plinten een heel handige oplossing voor ruimtes waarin echt geleefd wordt. Ze kunnen niet enkel tegen stoten of schokken, maar zijn ook waterdicht. Je kan ze dus gerust ook gebruiken om er elektriciteitskabels achter te verbergen.

 

Gemakkelijk te schilderen

Plinten die bestaan uit hetzelfde materiaal als je vloer zijn niet meer zo in. Tegenwoordig maken de plinten deel uit van de muur en worden ze met de muur mee geschilderd. Kunststof plinten hebben daarbij als extra voordeel dat ze gewoonlijk al voorzien zijn van een primerlaag en dus heel snel overschilderd kunnen worden. Twijfel je nog even over de kleur van de muur? Geen nood, dankzij de primerlaag zijn je plinten beschermd en kunnen ze zelfs eventjes zonder verf.

 

Eenvoudig zelf te plaatsen

Wie al eens stenen plinten geplaatst heeft, weet dat dit best wel een tijdrovende klus is, die toch achteraf weinig aandacht zal krijgen. Kunststof plinten zijn echter heel gemakkelijk te verzagen en blijven gemakkelijk kleven. Het is dus heel eenvoudig om deze plinten zelf installeren. Let er wel op dat je steeds gebruik maakt van de aangepaste lijm die door jouw fabrikant wordt aanbevolen. Zo ben je zeker dat je recht op garantie blijft gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *