De juiste maat voor een overhemd

Mannen houden niet van shoppen… Of toch wel? Als het vanuit een luie positie op de bank kan, dan vinden ze winkelen toch wel heel erg leuk! De online kledingwinkels profiteren veelal van mannelijke shoppers. Er is één nadeel van online shoppen. Je kunt de kleding vooraf niet passen. Het is dus van belang dat je, mits je niet wilt retouren, zonder te passen de juiste maat bepaald.

Maatvoering

De maat van een overhemd word vaak aangegeven in hele centimeters of halve inches. Dit is afhankelijk van het land waar je bent. In Europa en Japan wordt er in centimeters gemeten. In de VS of Verenigd Koningrijk wordt er gemeten met inches. Om centimeters om te zetten naar inches dien je het aantal centimeters te delen door 2,54. Voordat je dit doet dien je de maat eerst af te ronden naar een rond getal. De meeste mannen hebben een mouwlengte van 60 tot 95 cm of 23 tot 38 inches.

Jouw maat bepalen

Om de juiste maat overhemd aan te schaffen kun je beginnen met het meten van de mouwlengte. Je kunt dit op twee manieren doen. De Europese methode meet vanaf de top van de schouder (waar de arm begint) tot aan de pols. De Engelse methode meet vanaf het midden van de rug/nek tot aan de pols. Om de juiste maat te bepalen tel je hier nog een kwart inch of een halve centimeter bij op. Deze halve centimeter is belangrijk omdat het hemd nog iets kan krimpen in de was.

Mouwlengte 7

Op de website van Mouwlengte 7 kun je nog meer informatie vinden over het meten van de juiste maat overhemd. Na het bepalen van je maat is het zeer eenvoudig om online een perfect passend overhemd te bestellen. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, zij helpen je graag verder met het bepalen van je maat of het geven van style advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *